• G. van Donselaar heeft vrijdagmiddag 22 maart vanaf drie uur tot negen uur 's avonds aan 't Zwarte Land 18 zijn Open Dag

    Astrid Meyer

Veel Open Dag-activiteiten bij G. van Donselaar

SCHERPENZEEL G. van Donselaar aan 't Zwarte Land 18 opent vrijdag 22 maart de drie grote roldeuren van het bedrijf om bezoekers welkom te heten op hun Open Dag. ,,Normaal ontvangen we mensen bij de receptie, maar dan kan iedereen ook de autogarage eens binnenlopen tot in de grote bedrijfshal met constructiewerkzaamheden aan de achterzijde'', vertelt Gerard van Donselaar.

G. van Donselaar is al dertig jaar ervaren in allerlei motorische en mechanische werktuigen. In zijn garage bent u aan het juiste adres voor onderhoud, reparatie en APK van personenauto's tot lichte bedrijfswagens voor consumenten tot zakelijke rijders. De ruime werkplaats aan de voorzijde is ook deels in gebruik door de afdeling mechanisatie. ,,Want naast keuringen van personen- en bedrijfsauto's controleren we ook de veiligheidseisen aan werkvoertuigen. Van alle soorten aanhangers tot shovels en bezemwagens tot aggregaten hebben we bij mechanisatie in onderhoud. Zo kunnen zelfstandigen hun bus en tevens materiaal een beurt geven en laten keuren.''

CONSTRUCTIE Tussen de twee grote werkplaatsen van het bedrijf toont Van Donselaar een ruime opslag met onderdelen. ,,Hier kunnen we zelf slangen voor hydrauliek vervaardigen en tevens bij klanten op locatie snel een nieuwe maken, wanneer ze daar defect raken.'' De grote bedrijfshal aan de achterzijde is ingericht voor de constructie-afdeling. ,,Daar werken we aan specifieke oplossingen van ontwerp tot uitvoering in eigen beheer. Zoals een passende behuizing voor unit op een vrachtwagen. Aan de voorzijde van hetzelfde voertuig bevestigen wij een door ons ontworpen inklapbare arm, om de oude belijning van het wegdek te verwijderen.'' Zo werkt G. van Donselaar veel voor bedrijven in de infra sector in deze regio.

WORKSHOPS Niet alleen is er veel te zien, ook zijn er leuke activiteiten. ,,We willen de bezoekers van de Open Dag veel tonen en uitleggen over de speciale projecten in onze werkplaatsen. Ook is er het één en ander te doen, zoals een wedstrijdje banden wisselen en een stukje lassen. Want we maken vaak zelf een onderdeel, wat niet standaard ergens te krijgen is. Verder hebben we enkele mini-workshops voor de kinderen. Ook kunnen zij zich even uitleven op het springkussen en natuurlijk is er tussendoor een klein hapje en een drankje'', besluit Gerard van Donselaar. Wanneer u met een auto met airco komt, kunt u bij de garage-afdeling een gratis airco-check laten uitvoeren.

Iedereen is welkom op vrijdagmiddag 22 maart vanaf drie uur tot negen uur 's avonds aan 't Zwarte Land 18 tijdens de Open Dag. Of kijk voor meer informatie over haar bedrijfsactiviteiten op de website: www.gvandonselaar.nl.