Symposium Vastgoedmonitor toont groeiende impact regio FoodValley

RENSWOUDE Drie feiten, één symposium: Minister Stef Blok (VVD) van Wonen en Rijksdienst wil de woningmarkt vlot trekken. Gemeenten profiteren van elkaars voordelen in de regio. Stichting Vastgoedmonitor regio FoodValley stimuleert beweging en herstel in diezelfde markt met feiten, cijfers en groeiende impact. Op 16 juni komt dit samen in Muziekcentrum 't Podium in Renswoude bij de presentatie van de Vastgoedmonitor voor de FoodValley regio.

,,Dan wordt meteen duidelijk dat de impact van de Stichting Vastgoedmonitor regio FoodValley in de afgelopen jaren enorm is gegroeid en blijft groeien'', belooft voorzitter Roel Kremers. ,,Met de monitor groeit het besef dat we niet meer per gemeente moeten kijken maar regionaal. Dat gebeurt al en we gaan het nog meer doen. De vastgoedmonitor beslaat de volkshuisvestingsvraag voor de komende vijf tot tien jaar. Gemeenten betekenen samen meer. Dat de provincies Gelderland en Utrecht nu zijn aangehaakt, bewijst dat wel. Zij zien de meerwaarde.''

Verantwoord bouwen voor inwoners en statushouders. In openheid. En bijdragen aan oplossingen voor volkshuisvestingsvraagstukken over vijf tot tien jaar. Dat is het doel van Stichting Vastgoedmonitor regio FoodValley. In deze stichting zijn marktpartijen, aannemers, gemeenten en provincies, woningcorporaties en vastgoedorganisaties verenigd. Jaarlijks brengt de stichting de vastgoedmonitor voor FoodValley regio uit.

PROGRAMMA Tijdens het symposium geeft minister Blok zijn visie op de woningmarkt. Jan Winsemius van VGG Middelkoop zet de cijfers van de woningmarkt in de FoodValley regio op een rij. De Stichting Vastgoedmonitor regio FoodValley presenteert een nieuw bestuur. Ondernemers uit de vastgoedsector stonden in 2007 aan de wieg van de vastgoedmonitor. Ze zijn van onderop begonnen, de marktpartijen zelf. Er is veel werk verzet om partijen samen te brengen en het onderlinge begrip te vergroten. Kees de Jong (De Bunte Vastgoed), Hans Koopman (Kelderman Bouw) en Nick de Boer (Domicilie Makelaars) zijn de oprichters van de stichting. De laatste twee genoemde initiatiefnemers, verruilen hun bestuurszetel voor een positie als 'founding fathers' in de raad van advies.

Het symposium begint om 13.30 uur. Bedrijven die participant willen worden, kunnen contact opnemen met het secretariaat via info@vastgoedmonitorfoodvalley.nl . Informatie over de stichting staat op www.vastgoedmonitorfoodvalley.nl