• Erik Valster, echtscheidingsadviseur bij Rabobank Gelderse Vallei.

    Rabobank

Kan ik na mijn scheiding in dit huis blijven wonen?

Advertorial

Een echtscheiding brengt veel emoties, onzekerheid en financiële rompslomp met zich mee. Juist in deze zware periode is het fijn om deskundig advies te krijgen van een financieel specialist. Is het bijvoorbeeld financieel mogelijk om zonder het inkomen van je partner in je vertrouwde huis te blijven wonen?

Jaarlijks stranden er in Nederland meer dan 30.000 huwelijken. In 70 procent van de gevallen leidt de belastingaangifte over het jaar van scheiden tot problemen. Mensen hebben vaak zoveel aan hun hoofd dat ze de rust en het overzicht missen om de juiste financiële beslissingen te nemen. En dat kan grote gevolgen hebben voor de toekomst…

FISCALE GEVOLGEN Wat zijn de financiële (on)mogelijkheden bij een scheiding? Het zo goed mogelijk regelen van de financiële zaken is mijn uitdagende taak als adviseur van Echtscheidingsdesk Rabobank Gelderse Vallei. Thao Nguyen en Wilma Schaap zijn de andere RFEA-gecertificeerde echtscheidingsadviseurs. Dankzij onze kennis kunnen we de fiscale gevolgen van een scheiding overzien.

We adviseren stellen met scheidingsplannen om in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op te nemen. In ieder geval voordat het echtscheidingsconvenant is opgesteld. Hoe eerder je erbij bent, des te groter de mogelijkheden om voor beide partners tot een goede situatie komen.

PASSENDE OPLOSSINGEN Iedereen kan vrijblijvend bij ons aankloppen voor advies en hulp. Je hoeft dus geen klant te zijn van de Rabobank. In een kosteloos oriëntatiegesprek kijken we samen met één of beide partners naar de vijf belangrijkste onderdelen van de financiën na een scheiding: kinderen, woonsituatie, financiële toekomst, pensioen en eventueel ondernemerschap. Zodra de huidige situatie in kaart is gebracht, zoeken we naar passende financiële oplossingen.

HYPOTHEEK We kijken altijd naar de specifieke gezinssituatie en leveren maatwerk. 'Kan ik na de scheiding in ons huis blijven wonen?', is een veelgehoorde vraag. Wij zoeken het uit. Gelukkig is er vaak meer mogelijk dan mensen denken. Bij een scheiding geldt verruimde regelgeving waardoor je 4 tot 5 keer de hoogte van je inkomen kunt lenen. En als de hypotheek bij de Rabobank loopt, dan kunnen we dat in veel gevallen oprekken naar 7 tot 8 keer het inkomen.

MEDIATOR Ongeveer tachtig procent van de stellen gaat in goed overleg uit elkaar. Meestal gunnen de partners elkaar nog wel wat, zeker als er kinderen in het spel zijn. Ben je niet meer 'on speaking terms' met je partner? Dan kunnen we als Echtscheidingsdesk een mediator of advocaat uit ons lokale netwerk inschakelen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Erik Valster, echtscheidingsadviseur bij Rabobank Gelderse Vallei.  M: 06-1086 4594 | Erik.Valster@rabobank.nl