• Salon Uniek
  • Yvonne Berg van Salon Uniek

    MooiMerk

'Kaalheid bij vrouwen is nog steeds een groot taboe'

Advertorial

REGIO Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval, zegt Yvonne Berg, één van de haarwerkspecialisten van Salon Uniek in Barneveld. Veel vrouwen weten volgens haar niet dat er professionele oplossingen zijn en dat die worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem, al is het taboe om erover te spreken bij vrouwen het grootst. Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen bij vrouwen vaak voor schaamte. En die schaamte weerhoudt hen ervan hulp te zoeken. Als ze eenmaal door ons zijn geholpen horen we vaak 'Had ik maar eerder aan de bel getrokken'.

OORZAKEN Kaalheid kan allerlei oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld erfelijk bepaald zijn of veroorzaakt worden door stress, hormonen of ziekte. In onze haarwerksalon helpen we ook geregeld vrouwen die haaruitval hebben als gevolg van chemotherapie.

OPLOSSINGEN Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei mooie oplossingen. Beginnende kaalheid kunnen we remmen met speciale middelen en kale plekken vullen we op met haarstukken van honderd procent echt haar, waarvan niemand ziet dat het om een haarstuk gaat. Bij volledige kaalheid is een professioneel vervaardigde pruik een prachtige oplossing.

HAARWERKSALON Onze haarwerksalon is gevestigd naast de kapsalon en wordt bezocht door vrouwen uit de wijde regio. Een eigen ingang is een garantie voor volledige privacy. In de haarwerksalon behandelen we zowel vrouwen als mannen.

INTAKE Tijdens de intake zoeken we naar de beste oplossing voor het probleem. Vervolgens laten we geheel vrijblijvend een aantal haarstukjes of pruiken op zicht komen, waarna een passessie volgt. Als er een keuze is gemaakt bevestigen we het haarstuk en werken we alles tot in de puntjes af. Het resultaat is een natuurlijk kapsel, waaraan niemand ziet dat het om een haarstuk of pruik gaat.

VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR Bij Salon Uniek werken we met vier ANKO-gecertificeerde haarwerkspecialisten. We hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en laten ons jaarlijks bijscholen. Dankzij onze erkenning door ANKO hebben de vrouwen die we behandelen recht op een vergoeding van de zorgverzekeraar. 'Klassieke mannelijke kaalheid' zien verzekeraars over het algemeen niet als een medische aandoening en de behandeling hiervan wordt dan ook niet vergoed.

Aangeboden door Salon Uniek