• FoodValley vindt plaats in De Basiliek in Veenendaal

    Archief BDUmedia

ICT-awards voor regio FoodValley

SCHERPENZEEL Voor het eerst strijden ICT-bedrijven uit de regio FoodValley, waaronder ook Scherpenzeel en Renswoude vallen, om de titel 'ICT-onderneming van het Jaar'. De uitreiking van de ICT-awards is maandag 28 mei tijdens een groot evenement in De Basiliek in Veenendaal.

De namiddag en avond van 28 mei vormen tegelijk de aftrap van Taste of IT, een gezamenlijk initiatief van organisatoren ICT Valley en ICT Campus FoodValley om de ICT-sector in deze regio ,,landelijk en mogelijk zelfs wereldwijd op de kaart te zetten.'' Dit in samenwerking met de regio FoodValley, die bestaat uit de gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen, Barneveld, Nijkerk, Rhenen, Renswoude en Scherpenzeel.

Doelstelling van Taste of IT is het faciliteren van regionale samenwerkingen tussen bedrijfsleven, gemeenten en onderwijs. Waarbij een innovatief ICT-klimaat centraal staat met kruisbestuiving tussen de sectoren food, health en techniek.

ONDERWIJS ,,Informatie- en communicatietechnologie (ICT) staat momenteel volop in de belangstelling, mede omdat er een groot tekort is aan geschoolde mensen. Onderwijsinstellingen als de Christelijke Hogeschool Ede (start schooljaar 2018-2019 met twee nieuwe ICT-opleidingen), ROC A12 (onder meer vestigingen in Ede en Veenendaal), het Knooppunt Techniek op de Kenniscampus Ede en de Wageningen Universiteit bieden ICT-opleidingen aan die direct gerelateerd zijn aan de groeiende food-, health- en tech-industrie", aldus de organisatie.

Door de ICT FoodValley Awards krijgen aansprekende ICT-bedrijven uit deze regio letterlijk een podium. Het gaat om ondernemingen die zich onderscheiden door uitbreiding, innovatie, duurzaamheid of bijvoorbeeld maatschappelijke betrokkenheid.

JONGEREN Op het event in De Basiliek zijn aanbieders van werk en scholing, maar ook van woningen en recreatie vertegenwoordigd. ,,Ook in het traject eromheen is er veel aandacht voor de voordelen van wonen en werken in de FoodValley. Met als doel werknemers en scholieren naar deze regio te halen. Het zou toch geweldig zijn als jongeren hier ICT-opleidingen volgen en na het behalen van hun diploma meteen aan de slag kunnen bij één van de vele tech-bedrijven in deze regio? De banen liggen voor het grijpen.''  

PROGRAMMA Bezoekers kunnen maandag 28 mei in De Basiliek vanaf 16.00 uur kennismaken met ondernemingen, overheidsinstanties en onderwijsinstellingen. Verder zijn er culinaire hoogstandjes uit de FoodValley. Aansluitend start om 19.30 uur het programma met de uitreiking van de ICT-awards, verdeeld over vier categorieën. Meer informatie over kaartverkoop (25 euro exclusief btw voor ICT-professionals en 10 euro exclusief btw voor ICT-scholieren en studenten) en de deelnemende partners is te vinden op de website.

Bron video: NBELunteren