• Het Werkplein van het UWV in Den Haag.

    Lex van Lieshout ANP XTRA

In FoodValley in alle sectoren minder WW-uitkeringen

RENSWOUDE/SCHERPENZEEL In april is het aantal WW-uitkeringen in FoodValley met 200 afgenomen tot 5.900, meldt uitkeringsinstantie UWV. Dat zijn er 3,4 procent minder dan een maand eerder, en ruim 15 procent minder dan in april 2016. De daling van de WW doet zich in nagenoeg alle sectoren voor. Dat komt door de algemene groei van de economie en wordt nog versterkt door meer seizoenswerk in sectoren zoals de bouw en de landbouw.

De daling van vorige maand zet versterkt door in april. Eind april waren er in FoodValley 5.919 WW-uitkeringen. Dat betekent een daling van 3,4 procent ten opzichte van vorige maand. Vergeleken met een jaar eerder is de daling ruim 15 procent. Daarmee blijft de daling van de WW in FoodValley gunstiger dan landelijk. Voor Nederland als geheel was de WW eind april 3,2 procent lager dan een maand eerder en 12,8 procent lager dan een jaar eerder.

Het WW-percentage van FoodValley ligt eind april op 3,4 procent, ruim onder het landelijk gemiddelde van 4,5 procent. Het WW-percentage is het aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking.

In FoodValley is het aantal WW-uitkeringen in april in nagenoeg alle grotere sectoren afgenomen. Niet alleen ten opzichte van vorige maand, maar ook in vergelijking met een jaar geleden. Alleen de industrie maakte in april pas op de plaats ten opzichte van maart. Alle sectoren profiteren van de economische groei. Voor sommige sectoren, zoals de bouw en de landbouw, komt daar nog extra seizoenswerk bij. Dat versterkt in april de afname van het aantal WW-uitkeringen in die sectoren zelf, maar ook bij uitzendbedrijven. De daling was bijvoorbeeld in de landbouw -15 procent en bij uitzendbedrijven -11 procent.