• CU

ChristenUnie Woudenberg en Scherpenzeel strikken Gert-Jan Segers

SCHERPENZEEL De lokale afdelingen van de ChristenUnie Scherpenzeel en Woudenberg hebben landelijk voorman Gert-Jan Segers weten te strikken voor een politieke avond in het kader van de binnenkort te houden gemeenteraadsverkiezingen. De bijeenkomst wordt op maandag 12 maart gehouden in partycentrum Schimmel aan de Sationsweg Oost in Woudenberg.

Belangstellenden doen er goed aan deze avond alvast te reserveren in hun agenda. Over de invulling van het programma zal binnenkort meer bekend worden gemaakt. Daarbij is het in elk geval de bedoeling om ook het publiek een actieve inbreng te geven op de politieke onderwerpen en zal er tevens ruimte zijn voor napraten.

Gert-Jan Segers, die politicologie studeerde in Leiden en daarna onder meer werkzaam was als coördinator van een christelijk toerustingscentrum in het Egyptische Caïro, deed in september 2012 zijn intrede in de landelijke politiek als vierde op de kandidatenlijst van de CU. Drie jaar later werd hij bij het vertrek van Arie Slob gekozen tot voorzitter van de Tweede Kamerfractie. In 2017 voerde Segers samen met Carola Schouten de onderhandelingen met VVD, CDA en D66 die resulteerden in de vorming van het kabinet Rutte III. Segers koos ervoor om geen ministerschap te aanvaarden maar aan te blijven als fractievoorzitter van de CU in de Tweede Kamer.