• Danny Stomphorst maakt een opmerkelijke overstap. Hij verruilt Scherpenzeel voor Valleivogels.

    Guido de Boer

vv Scherpenzeel slaat nieuwe weg in

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE De deadline voor overschrijvingen in het amateurvoetbal is gesloten. Het betekent dat voor de voetbalclubs duidelijk is met welke selecties zij volgend seizoen ingaan. De secretaris van Scherpenzeel had het de afgelopen weken het drukste.

De eersteklasser slaat na drie jaar een nieuwe weg in. Trainer Dik Peters van Ton heeft afscheid genomen. In zijn plaats komt Jürgen Schefczyk naar De Bree-Oost. Daarnaast werd de smalle selectie van de blauw-witten ook uitgebreid met diverse spelers. De komst van spits Kevin Sissing – hij komt over van hoofdklasser Duno Doorwerth – springt in het oog. Daarnaast spelen er volgend seizoen ook twee Woudenbergers bij Scherpenzeel. Keeper Daan Schennink is opgeleid bij Woudenberg, maar komt over van Sparta Nijkerk. Daarnaast maakt Mark de Graaf de rechtstreekse overstap.

De kans is groot dat Scherpenzeel en Woudenberg volgend seizoen elkaar treffen. De KNVB zal het verzoek om de eersteklassers in dezelfde afdeling in te delen, vermoedelijk honoreren. Woudenberg ondergaat traditiegetrouw nauwelijks wijzigingen. Alleen op doel is er een mutatie: Daan Rijsemus vertrekt, Mike van der Vaart keert terug bij zijn oude club.

Een niveau lager heeft Renswoude wel een jasje uitgedaan. Middenvelders Jeffrey van Deuveren en Matthieu van Laar zijn vertrokken, terwijl Robert van Hoeflaken naar het tweede gaat. Het gemis van deze basisspelers moeten de Kraaien opvangen. Valleivogels lijkt er sterker op geworden, met name voorin met Erik van Eem, Faisal Kaouass, Danny Stomphorst en Rik Huijser.

WOUDENBERG 1e klasse

Nieuw: Mike van der Vaart (RKHVV)

Weg: Daan Rijsemus (DTS Ede), Mark de Graaf (Scherpenzeel)

SCHERPENZEEL 1e klasse

Nieuw: Mark de Graaf (Woudenberg), Marien van Roekel (Advendo'57), Jürgen Schefczyk (trainer), Mike Peters (csv Apeldoorn), Mart Janssen (Jong De Graafschap), Kevin Sissing (Duno Doorwerth), Daan Schennink (Sparta Nijkerk), Kevin Schut (Hierden).

Weg: Mike Maas (Hercules-zat), Dittgher Aarsen (Wodan), Sjoerd van Elst (gestopt) Dik Peters van Ton (trainer vertrekt naar WAVV), Nigel Burleson (onbekend), Danny Stomphorst (Valleivogels), Shutlan Axwijk (gestopt).

VALLEIVOGELS 2e klasse

Nieuw: Danny Stomphorst (Scherpenzeel) Faisal Kaouass (DHSC), Erik van Eem (DOVO), Rik Huijser (SDVB).

Weg: Jimmy de Greef (lager elftal), Matthijs de Koning (lager elftal), Niels Sikking (lager elftal), Friso Drewes (Achterveld), Mohamed Bouyglafin (gestopt) en Bart van de Vliert (lager elftal).

RENSWOUDE 2e klasse

Nieuw: Larsson van Dijk (Barneveld), Aslam Benbouker (Echteld), Sander van de Pol (GVVV 2), Thijs Klopper (DVSA), Levi van Essen (Lunteren).

Weg: Jeffrey van Deuveren (SDVB), Matthieu van Laar (Merino's), Robert van Hoeflaken (lager elftal), Gerard Diepeveen (lager elftal), Jonah van Doesburg (Ede/Victoria).