• Brenda Dekker

Zware uitnederlaag voor Renswoude

RENSWOUDE Een middag om zo snel mogelijk te vergeten. Dat gevoel houdt Renswoude over aan het duel met FC Horst, dat de ´Kraaien´ met 6-2 versloeg. De zware nederlaag vertekent het beeld in de wedstrijd, benadrukt coach Jan van den Heuvel. ,,Je had er eigenlijk bij moeten zijn om uit te leggen hoe dit mogelijk is."

Van den Heuvel zag dat zijn elftal in het eerste bedrijf diverse kansen creëerde, maar slechts één keer (Arjan Verheij) scoorde. ,,En alles wat Horst aanraakte, vloog erin." Tegelijkertijd kijkt de oefenmeester uit Hoevelaken in de spiegel. ,,Aan de andere kant speelden wij voor rust te veel als los zand."

Het gevolg was een 5-1 ruststand. Na rust scoorde Larsson van Dijk de 5-2 en een mogelijke strafschop had tot 5-3 kunnen leiden. ,,Dan had ik het nog wel willen zien, want wij domineerden na rust." Tegelijkertijd weet Van den Heuvel ook dat Horst in het tweede bedrijf minder geconcentreerd speelde. ,,Tuurlijk, dat is ook voetbal. Wij moeten naar onszelf kijken. We hebben in de eerste helft niet thuisgegeven."