• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Valleivogels komt niet tot scoren

SCHERPENZEEL ,,Teleurstellend. Dat mag duidelijk zijn." Rob van den Broek liet er na de doelpuntloze remise van Valleivogels en FC Dinxperlo nog een diepe zucht op volgen. Het was een zucht van onvrede. ,,Ik baal ervan dat we op dit moment niet in staat zijn om zo'n ploeg kapot te spelen."

Tegen laagvlieger Dinxperlo, dat na dit seizoen stopt met de zaterdagtak, had Valleivogels misschien wel 80 procent balbezit. De bal ging grote delen van de wedstrijd van voet tot voet op de helft van de tegenstander. Maar kansen? Ho maar. Of toch, eentje na een minuut of twintig. Jos van Leeuwen kreeg een dot van een kans, maar stuitte op de doelman van FC Dinxperlo. ,,Het is natuurlijk een cliché, maar als die bal erin gaat, win je deze wedstrijd zonder problemen. Ik denk dat zij hooguit één schot op doel hebben gelost."

Scoren lukte niet. Wéér niet, moest Van den Broek toegeven. Zijn elftal heeft grote moeite met het creëren en benutten van kansen. Het blijkt ook uit het doelsaldo: Valleivogels vond pas vijftien keer het net in elf wedstrijden, een moyenne van nog geen anderhalve goal per wedstrijd. ,,We kennen het probleem en werken er hard aan, maar heb jij een kant en klare oplossing? Dat is nou het moeilijke. In de laatste fase van de aanval kun je natuurlijk allerlei looplijnen benoemen, maar het komt ook aan op de intuïtie van spelers. De afstemming voorin is moeilijk te bespreken."

TROEVEN Van den Broek speelde tegen Dinxperlo diverse troeven uit. Faisal Kaouass werd in de loop van de tweede helft naar de positie achter de spits gedirigeerd. Erik van Eem werd vierde spits, invaller Rik Huijser kreeg op de flank zijn kans. Het baatte allemaal niet. Het doelpunt waar Valleivogels zo naar snakte, kwam er niet.

Dus liet Van den Broek een zucht ontsnappen, juist ook vanwege de uitslag. ,,Normaal gesproken probeer ik mij niet te veel bezig te houden met het resultaat, op het proces heb ik meer invloed. Maar vandaag hadden we moeten winnen, juist ook met het oog op de tweede periodetitel. Met een goede serie kun je misschien nog een prijs halen, de top-4 in onze klasse is inmiddels wel duidelijk." Met 5 punten uit drie duels is Valleivogels in de tweede periodestrijd zeker nog niet kansloos. Maar dat hadden er tenminste al 7 moeten zijn, besefte Van den Broek. ,,Het is niet anders. Nu is het zaak dat we volgende week winnen. In dat geval hebben we direct na de winterstop iets om voor te spelen."