• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Unicum geeft Valleivogels het nakijken

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft een leerzame middag achter de rug. Met een 1-3 nederlaag tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Uncium mocht de ploeg van trainer Rob van den Broek niet mopperen. ,,Unicum was duidelijk een maat te groot."

De Scherpenzeelse trainer had het nog geprobeerd na een goed uur spelen. Hij haalde Robert van den Broek en Rémon Liefting naar de kant en wisselde aanvallend. Guido van Dijk, die nadrukkelijk op de spitsdeur van de Vogels klopt, en Joshua Akerina kwamen in hun plaats. Die dubbele wissel betekende dat de thuisploeg met drie spitsen ging spelen in plaats van twee. ,,Natuurlijk neem je risico´s, maar je moet het toch proberen. Met alleen maar tegenhouden kom je er in elk geval niet", aldus Van den Broek.

Dat had de thuisploeg al in het eerste bedrijf gedaan. Met een 5-3-2 formatie werd geprobeerd om de ruimtes klein te houden. Dat lukte heel behoorlijk, al kregen de bezoekers wel de verdiende 0-1 op het bord. Quincy van de Leuv werd vrijgespeeld en faalde niet in de afwerking.

De gevolgen van die dubbele wissel na een uur spelen werden direct zichtbaar in het veld. Unicum creëerde direct een paar kansen, maar het scoren bleek nog te moeilijk. De 0-1 van voor de rust bleef daarmee gehandhaafd. Prompt scoorde Guido van Dijk de 1-1, een echte spitsengoal.

PRULLENMAND Toen leek even, heel eventjes maar, een stuntje mogelijk. Maar die gedachte kon vijf minuten later al de prullenmand in. Toen stond het al 1-3 voor de ploeg uit Lelystad. Vooral de derde treffer van Dylano van den Anker was een lust voor het oog. Hij sneed vanaf rechts naar binnen, stuurde drie spelers van Valleivogels het bos in en schoot in de verre hoek raak.

Het doelpunt was typerend voor de krachtsverhoudingen. Unicum domineerde de wedstrijd, het hoefde zich niet eens bovenmatig in te spannen. Valleivogels liep achter de bal aan. ,,Dat zag je ook op het einde van de wedstrijd toen we verschillende keren op gevaarlijke plekken in het veld de bal inleverden. Unicum dwong ons tot fouten, wij waren bekaf", analyseerde Van den Broek. Zijn ploeg mocht van geluk spreken dat het bij 1-3 bleef. ,,Het had ook 1-6 of 1-7 kunnen worden."