• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Schennink pakt zijn kans bij Scherpenzeel

SCHERPENZEEL 'Ongelooflijk dat we hier niet hebben gewonnen', sprak een teleurgestelde speler van Zuidvogels na de wedstrijd tegen Scherpenzeel. Op hetzelfde moment werd Daan Schennink gecomplimenteerd door een ploeggenoot. 'Je hebt ons meerdere keren op de been gehouden'. De blauw-witten wonnen met 2-1.

Gelogen was dat niet. De keeper van Scherpenzeel was goed op dreef. Hij frustreerde de tegenstander met enkele fraaie reddingen. Zoals in de 32e minuut. Na een hoekschop van de bezoekers verscheen Tim Horsmeier vogelvrij voor de sluitpost. ,,Na zijn eerste inzet van dichtbij moest ik anticiperen. Dan moet je ook het geluk hebben op de juiste plaats te staan."

Schennink begon het seizoen als tweede keeper. Dat was logisch, want tijdens de voorbereiding ging hij nog op vakantie. Trainer Jürgen Schefczyk koos voor Coen Uyterwaal als eerste keeper. Toen Uyterwaal een maand geleden tegen Zwaluwen'30 geblesseerd raakte, maakte Schennink zijn opwachting in de hoofdmacht. Hij hield zijn doel schoon en vervolgens ook in de wedstrijden tegen Huizen en AFC. ,,Deze drie goede wedstrijden op rij geven mij vertrouwen. Er staat ook een fantastische verdediging voor mij."

GEEN SUCCES Schennink kwam vorig seizoen nog voor Sparta Nijkerk uit. ,,Sportief werd het geen succes, omdat ik in het tweede elftal speelde, maar als keeper heb ik veel geleerd. De beleving bij Sparta Nijkerk is dat er gewonnen moet worden. Mijn niveau is omhoog gegaan omdat ik met goede spelers trainde." Zijn verblijf in Nijkerk beperkte zich tot één seizoen. Even dacht hij erover om bij zijn oude club Woudenberg terug te keren. ,,Maar ik wilde toch nog ergens anders gaan kijken."

Vlak na de rust incasseerde de 28-jarige keeper zijn eerste tegentreffer in competitieverband. Uit een spelhervatting scoorden de bezoekers. In de slotfase reageerde hij attent door een kopbal onder de lat weg te tikken. Vlak voor het eindsignaal maakte Schennink zijn enige fout. Met een uiterste krachtsinspanning voorkwam verdediger Jacco van den Brink de gelijkmaker. Trainer Schefczyk geeft aan dat Schennink in principe ook de laatste wedstrijden tot aan de winterstop speelt. Daarna kijkt de trainer verder naar de tweede seizoenshelft. ,,Ik heb het voordeel van twee gelijkwaardige keepers. Voor mij is dat mooi, voor de keepers minder."

Doelpuntenmakers: 1-0 Nehkomi Veldt, 2-1 Nehkomi Veldt.