• Ralph Boom haalt uit met zijn linkerbeen.

    Brenda Dekker
  • Thijs Klopper probeert namens Renswoude de bal langs een Zutphenaar te spelen.

    Brenda Dekker

Renswoude heeft de smaak te pakken

RENSWOUDE Bij Be Quick Zutphen heeft Renswoude de ingezette lijn doorgetrokken. De 'Kraaien' wonnen voor de derde keer op rij (0-4), waarbij net zo vaak de nul werd gehouden. ,,We hadden een moeilijke seizoensstart, maar we hebben nu de smaak te pakken."

Dat stelt coach Jan van den Heuvel vast na de probleemloze overwinning in Zutphen. Larsson van Dijk gleed al na drie minuten de 0-1 raak uit een moeilijke hoek. Van Dijk was begonnen als spits, bij afwezigheid van de geblesseerde Mauro Aalders. ,,Mauro is voor ons als aanspeelpunt een belangrijke speler, maar Larsson vulde dit ook goed in. Dat zie je natuurlijk vaker in sport. Als een team vertrouwen heeft, pakken dit soort keuzes vaak ook goed uit", aldus Van den Heuvel. Nog voor rust werd het 0-2 via Thijs Klopper uit een ingestudeerde corner.

Na rust werd het duel rommeliger, met een paar stevige overtredingen over en weer. De derde opeenvolgende zege kwam echter niet meer in gevaar. Sterker nog: Arjan Verheij en opnieuw Van Dijk gaven de driepunter nog meer glans met de 0-3 en 0-4.