• import

Hoofdcoach Jan van den Heuvel stopt bij Renswoude

RENSWOUDE Renswoude krijgt volgend seizoen een nieuwe trainer. De samenwerking tussen de 'Kraaien' en hoofdcoach Jan van den Heuvel wordt na dit seizoen beëindigd. ,,Ik had dit niet aan zien komen", zegt de oefenmeester.

Het aangekondigde vertrek van Van den Heuvel is opvallend, omdat de samenwerking tussen de club en de coach uit Hoevelaken leidde tot prima prestaties. Twee jaar geleden stapte Van den Heuvel na het opstappen van Dick Eijlander in toen Renswoude in een moeilijke uitgangspositie verkeerde. Onder leiding van Van den Heuvel wisten de 'Kraaien' zich alsnog veilig te spelen.

Vorig jaar eindigde Renswoude in het linkerrijtje van 2G, terwijl de club momenteel middenmoter is. ,,Ik heb de keuze van de club te respecteren", benadrukt Van den Heuvel, die er voor openstond om nog een jaar door te gaan op De Hokhorst. ,,Ik hoop ook deze klus goed af te maken en via de voordeur weg te gaan."

Reden voor het vertrek zijn twijfels binnen de spelersgroep. ,,Bij de gesprekken met de selectie was er verdeeldheid over het wel of niet verlengen van het contract", meldt de technische commissie. Ook assistent-trainer Alfred Lieuwen verlaat de club na dit seizoen.