• Jos van Leeuwen scoorde de 1-0.

    Guido de Boer

'Bliksemstart' helpt Valleivogels ronde verder

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft zich voor de volgende ronde in het districtsbekertoernooi in West 1 geplaatst. De ploeg van coach Rob van den Broek zette SCW uit Rijsenhout met 3-1 opzij. ,,Dankzij een bliksemstart komen we verder", aldus Van den Broek.

Binnen een kwartier stond Valleivogels tegen de Noord-Hollanders al op een 3-0 voorsprong. ,,We hadden een goede openingsfase, vooral de 2-0 en 3-0 waren mooi uitgespeelde goals", zag Van den Broek. Schutters waren Jos van Leeuwen, Joshua Akerina en Guido van Dijk. Wel deed SCW vlot na de 3-0 wat terug.

Na de 3-1 zakte het niveau van de wedstrijd rap. Het spel van beide ploegen bood Van den Broek weinig vreugde. ,,De tweede helft hadden we beter op papier af kunnen doen", lacht hij. Wel kreeg Valleivogels nog kansen op een vierde treffer. De beste was voor spits Danny Stomphorst, maar hij miste een strafschop.

De 3-1 zege betekent dat de Scherpenzelers op zaterdag 21 december opnieuw in actie zullen komen in het bekertoernooi. Dan is in de 'tussenronde' CSW uit Wilinis de opponent. Winst in die wedstrijd betekent dat Valleivogels zich schaart bij de laatste 32 teams.