• Valleivogels-Zevenhoven

  Guido de Boer
 • Guido de Boer
 • Valleivogels-Zevenhoven

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Zevenhoven

  Guido de Boer
 • Valleivogels-Zevenhoven

  Guido de Boer

Valleivogels met fraaie goals langs Zevenhoven

SCHERPENZEEL Al waren de doelpunten fraai, het schouwspel tussen Valleivogels en Zevenhoven boeide niet. Het eenzijdige duel op De Bree-West eindigde in een 3-1 zege voor de Scherpenzelers, een resultaat waarmee coach Dennis van der Steen content is. ,,Je mag het natuurlijk hebben over de schoonheidsprijs, maar voor ons tellen de punten."

 

Edward Doelman

 

De eerste driepunter van het seizoen kwam simpel tot stand. Valleivogels heerste op eigen veld. ,,Ik denk dat we het gewoon goed hebben gedaan, zeker de helft. We hebben niks weggegeven, de aanval gezocht en kansen gecreëerd", zag Van der Steen, die als enige kritiekpunt de afwerking noemde. Toen Sven van Rossum in de blessuretijd van de eerste helft de 1-0 in de korte hoek prikte, hadden de Vogels al op een 3-0 voorsprong kunnen staan.

 

In feite had de oefenmeester gelijk. De uitvoering van zijn ploeg was in orde, maar van een leuke wedstrijd was geen sprake. Daar was het verweer van Zevenhoven simpelweg te zwak voor. De Zuid-Hollanders waren nauwelijks in staat om de bal vier keer over te spelen en verzandden al snel in de lange bal, een prooi voor de fysiek sterke verdediging van de thuisploeg.

 

FRAAIE GOALS De vergoeding voor de vlakke vertoning werd na de pauze terugbetaald in twee fraaie doelpunten. Eerst was het Remon Liefting die in het strafschopgebied om zijn as draaide en vervolgens het leer over keeper Martijn Brouwer in de verre hoek lepelde: 2-0. Drie minuten later volgde de derde treffer van Robert van den Broek. De rechtsback gaf een strak aangesneden hoekschop van Jamal Ouassif een fraai vervolg. Met een 'vallende kopbal á la Bep Bakhuys' verdween de bal in de kruising.

 

De mooie goals zorgden voor korte euforie, maar daarmee was ook de gewenste afstand genomen. De wedstrijd kwam daarna nauwelijks nog op gang. Zevenhoven scoorde via Pieter-Koen van der Plas vijf minuten voor tijd nog de eretreffer, maar daar lag niemand bij Valleivogels wakker van. ,,Ik snap dat het kijkspel niet altijd leuk was, maar we zijn geen topploeg dat het publiek zomaar gaat vermaken`, benadrukte Van der Steen nogmaals. ,,Wij zijn hier gewoon blij mee."

 

In de papieren versie leest u ook een reactie van doelpuntenmaker Robert van den Broek.