• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Unicum voor verliezend Woudenberg

WOUDENBERG Na het 0-2 verlies thuis tegen Zuidvogels is Woudenberg naar de elfde plaats gezakt. Het betekent dat de promovendus voor het eerst 'onder de streep' staat in de 1e klasse A. Sowieso is het een unicum voor de ploeg onder leiding van trainers Rob van den Broek en Arno van Wolfswinkel. Onder hun gezamenlijke bewind speelde Woudenberg in de 3e en 2e klasse altijd voor de prijzen, terwijl de geelzwarten de rest van het seizoen degradatievoetbal tegemoet gaan.

 

Die conclusie mag getrokken worden na de terechte nederlaag tegen Zuidvogels. De Huizenaren die na een matige competitestart de weg omhoog gevonden hebben, waren kwalitatief een maatje te groot voor Woudenberg. In de tweede helft werd dat verschil tot uitdrukking gebracht in de score. Een scherpe corner van Hidde van Erkel leidde tot het openingsdoelpunt in de 55e minuut. Ruim een kwartier later besliste Rutger van de Pol het duel. Na een uitbraak over links glipte Van de Pol langs David Ajayi en schoof hij beheerst de 0-2 langs Rick Moors.

Het was aan de reservegoalie - eerste keeper Daan Schennink was op wintersport - te danken dat het bij rust nog 0-0 stond. Moors redde twee keer zeer bekwaam toen Danny Roozendaal namens Zuidvogels voor zijn neus verscheen. Dat was in het laatste kwartier voor de pauze, waarin de in het groen getooide Huizenaren de wedstrijd naar zich toetrokken.

AARDIG BEGIN In dat opzicht waren de eerste twintig minuten nog de beste van Woudenberg geweest. Een optisch overwicht had de thuisploeg in de openingsfase, met een aardige mogelijkheid voor Kevin Bakker als tastbaar resultaat. De spits ging niet voor eigen succes, maar legde in kansrijke positie de bal onnodig af.