• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Strijdbaar Scherpenzeel komt tekort tegen Almere

SCHERPENZEEL De strijdlust en bezieling die Scherpenzeel in het tweede bedrijf tegen FC Almere aan de dag legde, dat deed Jan Gaasbeek goed. De trainer van de blauwwitten zag dat zijn ploeg voor iedere meter streed en kansen creëerde tegen de gedeeld koploper. Het bleek echter te mager om daadwerkelijk aanspraak te maken op een punt. ,,Zo reëel moet je zijn. Hun overwinning was verdiend", geeft Gaasbeek toe. Almere zegevierde op De Bree-Oost met 0-3.

 

Ondanks de forse cijfers hield Gaasbeek een dubbel gevoel over aan het tweede competitieduel onder zijn leiding. ,,Natuurlijk namen we in de tweede helft alle risico's, maar als die 1-2 valt, dan wil ik het nog wel eens zien. We hadden ze op dat moment echt in de tang." De aandacht ging vooral uit naar de kansen die Tevfik Ceyar en de ingevallen Dittgher Aarsen kregen. Met name Aarsen mocht zich achter de oren krabben. De spits ging één-op-één op de keeper af, maar zijn lob plofte op het dak van het doel, tot afgrijzen van Gaasbeek. ,,Jammer dat het ons toen niet meezat."

 

NIET KORT GENOEG De interim-coach baalde ervan dat zijn ploeg in het eerste bedrijf niet met deze intentie had gespeeld. ,,Het strijdplan was om hun het spel te laten maken en zelf te gokken op de omschakeling. Daar ligt hun zwakte, daarnaast hebben we veel lopende aanvallers." Gaasbeek zag dat zijn ploeg de ruimtes weliswaar klein maakte, maar dat FC Almere in staat was om de bal in de ploeg te houden. ,,Misschien zaten we er net niet kort genoeg op, maar vergeet hun kwaliteit niet. Zij hebben veel creatieve spelers die wel raad weten met de bal."

Het leidde tot een moeilijke openingsfase waarin de Almeerders zochten naar de openingstreffer. Net toen de eerste storm was gaan liggen en Scherpenzeel wat beter in de wedstrijd kwam, viel de 0-1. Een dekkingsfout bij een hoekschop werd de ploeg van Gaasbeek fataal. ,,Dat was zuur voor ons." De achterstand werd na 35 minuten verdubbeld, toen de spits van de bezoekers in tweede instantie de bal achter Sjoerd van Elst tikte.

 

GEVOCHTEN ALS LEEUWEN Dat Scherpenzeel in de tweede helft dus va banque speelde, was gezien de 0-2 ruststand volkomen logisch. Het baatte echter niet, ondanks de kansen voor Ceyar en Aarsen. ,,We hebben gevochten als leeuwen. Dat het vandaag niks oplevert is geen ramp, maar ik hoop dat we de komende wedstrijden hetzelfde op kunnen brengen. Dan komt het wel goed met de punten", denkt Gaasbeek, die zag dat de wedstrijd als een nachtkaars uitging, nadat Almere in de 70e minuut naar 0-3 had gecounterd.