Scherpenzeel legt beslag op tweede periode

SCHERPENZEEL Op bezoek bij OWIOS heeft Scherpenzeel opnieuw haar goede vorm geëtaleerd. De ploeg won Dik Peters van Ton versloeg de ploeg uit Oldebroek met 1-4. Daarmee werd tevens de tweede periodetitel binnengehaald. ,,De periode winnen is leuk, maar wij willen natuurlijk kampioen worden. We vieren hooguit een klein feestje."

Ondanks de goede afloop was het voor Scherpenzeel allesbehalve een rimpelloze middag. Vlak voor de pauze werd het duel zelfs gestaakt, al hadden de Scherpenzelers daar geen aandeel in. Bij een stand van 0-2 werd Tevfik Ceyar onderuit gehaald op de rand van het strafschopgebied. Het leidde tot zoveel tumult, dat uiteindelijk besloten werd tot een afkoelingsperiode. Daarna verzilverde Ismail Ouaddouh de uiteindelijk toegekende vrije trap.

Dat was 0-3, nadat Ouaddouh zelf al voor 0-1 had gezorgd en Ceyar voor 0-2. Dat deed Ceyar na een wervelende actie van Nehkomi Veldt. Na rust werd het vlot 0-4 via Bjorn Cuperus, waarna Scherpenzeel het wel geloofde. OWIOS scoorde nog de 1-4, maar Scherpenzeel hield nauwlettend de standen op de andere velden in de gaten. ,,De enige domper van de middag was dat Veensche Boys in de blessuretijd Lelystad versloeg", aldus Peters van Ton.

Daardoor staat Scherpenzeel nog steeds tweede, met 1 punt achterstand op de Nijkerkerveners. Volgende week is de onderlinge confrontatie op de Bree-Oost. ,,Een mooi affiche", vindt Peters van Ton. ,,Ik heb er alle vertrouwen in."