Renswoude haakt aan bij de top

RENSWOUDE Dankzij een 1-2 uitoverwinning bij Unicum heeft Renswoude zich genesteld bij de topploegen van de 2e klasse G. De Kraaien staan op de ranglijst weliswaar zesde, maar de afstand naar de koppositie bedraagt nog maar twee punten. ,,We hebben volwassen gevoetbald en verdiend gewonnen", stelt matchwinner Henk van Essen.

 

Renswoude begon in Lelystad voortvarend. Een individuele actie van Jorino Kleijn leverde binnen het kwartier de 0-1 op. Aan de andere kant liet Unicum zich ook gelden. ,,Zij haalden alles uit de kast om ons uit het spel te halen en spelen opportunistisch voetbal. Een lastige tegenstander", vindt Van Essen. Uit de rebound kwam de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte.

Na de pauze was de voorhoede van Renswoude nog dreigender. Uit verschillende kansen wist Van Essen uiteindelijk de zege veilig te stellen. ,,Lekker, maar qua kansenverhouding hadden we ook nog de 1-3 moeten maken", vindt de aanvoerder.

 

DERBY Door de zege staan de Kraaien inmiddels ook drie punten voor in de strijd om de tweede periodetitel. ,,Dat houden we natuurlijk in de gaten, maar die weg is nog zo lang. Daar zijn we nog niet mee bezig." Belangrijker in het Renswoudse kamp is de derby volgende week tegen Valleivogels. Van Essen wil de buurman graag klop geven. ,,De Vogels kunnen rekenen op een heet middagje op de Hokhorst", zo is zijn belofte.