• Arjan Verheij houdt drie man bezig.

    Brenda Dekker
  • Niels Romeijn vecht een duel uit met zijn directe tegenstander.

    Brenda Dekker

Ralph Boom bezorgt Renswoude de winst

RENSWOUDE ,,Dit is toch wel knap." Dat zegt trainer Jan van den Heuvel over de 0-1 uitzege die Renswoude boekte tegen VSCO'61. Matchwinner in Oosterwolde was Ralph Boom, die met een 'nette goal' voor rust de 'Kraaien' op het winnende spoor zette.

Van den Heuvel genoot van het doelpunt van Boom. ,,Ralph is meestal onrustig voor de goal. Dat is logisch ook, want hij is middenvelder en geen spits, die weet dat ie de hoekjes van het doel moet zoeken." Boom toonde zich in Oosterwolde wel als spits. Hij nam aan met links en prikte de bal met rechts in de verre hoek. Via de binnenkant van de paal viel de bal in de touwen. ,,Voor een middenvelder was dit een nette goal."

De zege die Renswoude daarmee boekte, was verdiend. Sterker, de uitslag had hoger uit kunnen vallen. ,,We scoorden zelfs de 0-2", lacht Van den Heuvel. De inzet van Mauro Aalders werd een halve meter achter de doellijn alsnog weggewerkt. De scheidsrechter liet doorspelen. ,,Met 0-2 zit je een stuk relaxter op de bank. Nu moesten we tot het eindsignaal met samengeknepen billen afwachten." Dat wachten werd beloond. ,,We hebben onszelf nu lucht verschaft."