• Edward Doelman

Jan van den Heuvel opvolger Dick Eijlander bij vv Renswoude

RENSWOUDE Jan van den Heuvel wordt de nieuwe hoofdtrainer van Renswoude. Hij volgt na dit seizoen de vertrekkende Dick Eijlander op. Van den Heuvel was eerder werkzaam bij Roda'46, Valleivogels, VVOP en Hoevelaken. ,,Ik denk dat Renswoude een vereniging is die bij mij past. Zij zijn qua dorpscultuur en -structuur te vergelijken met mijn vorige clubs. Ik ben hier in elk geval heel blij mee."

Edward Doelman

Van den Heuvel (55) stond sinds seizoen 2015-2016 letterlijk en figuurlijk buitenspel. ,,Ik heb bewust niet naar een club gezocht, omdat ik een nieuwe knie heb gekregen. Mijn oude voetbalknie was compleet versleten", schetst de oefenmeester uit Hoevelaken. ,,Ik heb mij daarom volledig gestort op mijn revalidatie en ben inmiddels weer topfit. Voor mij het moment om op zoek te gaan naar een nieuwe club."

Van den Heuvel had zich erop ingesteld dat dit niet eenvoudig zou worden. ,,De trainersmarkt is redelijk vol."

Nadat begin deze maand duidelijk werd dat de wegen van Renswoude en Dick Eijlander aan het eind van dit seizoen scheiden, legde Van den Heuvel contact met de technische commissie van de Kraaien. ,,Drie jaar geleden heb ik ook al eens heel serieus met Renswoude gesproken, al ben ik toen uiteindelijk voor een vijfde seizoen bij Hoevelaken gegaan. We kenden elkaar dus al behoorlijk goed."

Wouter van Essen, samen met Dave Prins verantwoordelijk voor de technische zaken, laat weten dat hij in zijn nopjes is met het aantrekken van Van den Heuvel. ,,Jan is een ervaren trainer die recht door zee is. We denken dat dit een goede match is." Daarbij polsten Van Essen en Prins ook oudgedienden als Frank van de Haar, Harry van de Haar, Cor Albert Bos en Erik van Veldhuisen. Dit zijn allemaal Renswoudenaren die bij Valleivogels onder Van den Heuvel trainden en speelden. ,,Zij waren allemaal vol lof over Jan."

LUXE Van den Heuvel zelf kijkt uit naar komend seizoen en hoopt dat Renswoude zich handhaaft als tweedeklasser. ,,Dat is de luxe die ik heb nu ik zonder club zit. Ik kan na de winterstop al veel wedstrijden van Renswoude bekijken en zo een beeld vormen van de club en de selectie."

Aan de andere kant bestaat er nog veel onduidelijkheid over hoe de spelersgroep er volgend seizoen uitziet, stelt Van Essen. ,,Eerst een trainer en nu gaan we gesprekken voeren met de spelers. Dat is de logische volgorde."