• Valleivogels-Scherpenzeel

    Guido de Boer

Degelijk Scherpenzeel vloert ook Brederodes

SCHERPENZEEL ,,Het was niet hoogstaand, maar wel degelijk." Zo typeert Jouke van Elst het spel dat Scherpenzeel bij Brederodes op de natuurgrasmat legde. De blauwwitten namen met een 0-3 overwinning de drie punten mee naar huis. Tevfik Ceyar was met twee doelpunten de gevierde man.

 

Volgens Van Elst maakt Scherpenzeel het seizoen 'freewheelend af'. ,,Met de periodetitel op zak hoeven we in de competitie niets meer te bewijzen, op de nacompetitie ligt onze focus. Toch is het wel mooi om te constateren dat de organisatie van het team iedere week goed staat en we veel punten pakken."

 

Van Brederodes had Scherpenzeel weinig te duchten. ,,In de eerste helft hebben wij twee kansen gehad, waarvan Hafid Charadi er eentje benutte. Zelf hebben we niets weggegeven", stelt Van Elst.

 

Na de pauze ontrolde zich hetzelfde patroon. Opnieuw kwam de goal van Tim de Meijer geen moment in gevaar, terwijl Tevfik Ceyar zich twee keer kwaad maakte. Met twee goals nam hij sportieve revanche op de vereniging uit Vianen, waarmee hij nog wat had recht te zetten. In de seizoensouverture begin september kreeg Ceyar tegen Brederodes namelijk een directe rode kaart.

 

De foto van Jouke van Elst (l) is een archiefbeeld van de derby tegen Valleivogels, eerder dit seizoen.