Warme zomer voorspeld, zo houd je ook ’s nachts het hoofd koel

25-05-2020, 16:01 |Van onze partner

De zomer komt eraan en als we diezelfde warme dagen krijgen als vorig jaar, staat ons nog wat te wachten. Vooral die tropische nachten… Hoe zorg je ervoor dat het ’s nachts een beetje koel blijft? 

Puffend de dag doorgekomen, zet je je Micmacbags tas in de hal en ploft binnen op de bank. Buiten is het immers bloody hot. We kennen het nog van vorige zomer. Zo’n dag vreet energie en je wordt alsmaar meer moe. 

Een goede nachtrust is dan belangrijk, maar met die warmte lijkt dat er vooralsnog niet in te zitten. Toch zijn er tips en tricks die voor wat koelte kunnen zorgen. Daardoor slaap je beter en kun je de dag ook beter aan. 

Spoel je af met warm water 

We zijn geneigd om ons met koud water af te spoelen als het zo warm is. Doe het niet! Het werkt andersom. Als je het koud hebt moet je koud afspoelen, zodat je lijf juist warmte vasthoudt door de vernauwde bloedvaten. Is het warm, dan douche je ook warm. Bloedvaten verwijden zich en op die manier kun je je warmte beter kwijt.  

Draag niks op je rug

Dat klinkt wat flauw, maar met warme dagen een rugzak dragen geeft enorme transpiratieplekken op je rug. Dat ziet er niet fris uit. Draag je XD Design rugzak die dagen gewoon in de hand met je mee. Kan net zo goed en het houd je een stuk frisser. 

Airco van ventilator en ijswater

Je kunt een eigen koele airco creëren door een ventilator in je slaapkamer aan te zetten. Plaats voor de ventilator flesjes water die even in de vriezer hebben gelegen. Dan wordt er afgekoelde lucht rond geblazen. 

Ramen ’s nachts open, overdag dicht

Dan nog even dat misverstand over die ramen. Vaak zetten we overdag de ramen open om frisse lucht binnen te laten, maar die lucht is met die warmte zo fris niet. Houd de ramen daarom overdag dicht. Desnoods de gordijnen ook. ’s Nachts, als het afkoelt, zet je ze open. 

Drink, drink, drink… water

Zorg ervoor dat je in je handtas altijd een flesje water hebt. Juist op zomerse dagen moet je veel drinken omdat je door het transpireren veel vocht verliest. Wat dat met goed slapen te maken heeft? Dan ben je ook ’s nachts goed gehydrateerd. Word je minder snel wakker van de dorst. Je kunt natuurlijk altijd ook op je nachtkastje een flesje neerzetten.