Het voordeel van elektrische jaloezieën van hout

07-11-2019, 15:14 |Van onze partner

Elektrische jaloezieën van hout zijn op dit moment een echte trend. Ze bieden verschillende voordelen ten opzichte van de standaard jaloezieën. Zo past de elektrische bediening perfect bij de huidige tijd vol technische snufjes. Maar welke eigenschappen hebben elektrische jaloezieën van hout nog meer?

1 - Ze hebben een isolerende functie
Ten eerste hebben elektrische jaloezieën van hout een isolerende functie. Dit is goed voor de portemonnee, want het houdt in dat in de zomer warmtetemperaturen worden buitengehouden. Het maakt dus niet uit dat het buiten boven de dertig graden is, want binnen geniet je altijd van een aangename en koele temperatuur. Zorg er wel voor dat je de jaloezieën op tijd sluit om de warmte buiten te houden. In de winter houden elektrische jaloezieën van hout de warmte juist binnen. Via de ramen verdwijnt namelijk tien tot dertig procent van de warmte. Dit is natuurlijk erg zonde, maar met jaloezieën heb je daar gelukkig geen last meer van.

2 - Je kunt ze geheel naar eigen wens samenstellen
Je kunt elektrische jaloezieën van hout geheel naar eigen wens samenstellen. Doorgaans heb je de keuze uit een uitgebreid kleurenpallet en verschillende lakkleuren.  Daardoor is er voor elk wat wils. Ook de bedieningskant, het ladderkoord en de koordknoopjes mag je geheel naar eigen smaak bepalen. Dit maakt het uitkiezen van elektrische houten jaloezieën leuker dan ooit.

3 - Ze passen goed bij de duurzaamheidstrend
Een ander voordeel van houten jaloezieën  is dat ze goed passen bij de huidige duurzame trend in de maatschappij. Zo is ‘botanisch’ op dit moment helemaal hip. Steeds meer huishoudens kiezen voor gebroken wit in combinatie met groen op de muur. Ook natuurlijke materialen zijn op dit moment zeer populair, en elektrische houten jaloezieën passen daar goed bij. De houtlook maakt jouw interieur hip, smaakvol en warm.

4 - Ze zijn eenvoudig aan te passen voor perfecte lichtinval
Met elektrische houten jaloezieën is het mogelijk om binnen mum van tijd een mooie lichtinval te creëren. Deze vorm van raamdecoratie is namelijk eenvoudig aan te passen. Zo kun je de jaloezieën eventueel kantelen om voor een mooie lichtinval te zorgen. Wellicht heb je in de avonduren behoefte aan meer privacy. In dat geval kun je de jaloezieën het beste sluiten. Vervolgens kan niemand meer naar binnen kijken, wat natuurlijk wel zo fijn is.

5 - Elektrische jaloezieën van hout zorgen voor rust en eenheid in je interieur
Elektrische jaloezieën van hout zorgen zowel voor een mooie lichtinval als rust en eenheid in je woning. Zorg ervoor dat je de rest van het interieur goed matcht met de houten jaloezieën. Dit kun je doen door meer interieurproducten hout aan te schaffen. Groot voordeel van deze jaloezieën is dat de zijkanten vaak zijn meegekleurd. Daardoor is er geen verschil te zien tussen de voor- en achterkant.

6 - Ze zijn eenvoudig te bedienen
Tenslotte zijn de elektrische jaloezieën van hout zeer eenvoudig te bedienen. Je maakt namelijk gebruik van een afstandsbediening in plaats van touwtjes of koordjes. Gepruts met de bediening is daardoor voorgoed verleden tijd. Ook het monteren van de jaloezieën is niet lastig en kost weinig tijd. Ook het schoonmaken van de elektrische jaloezieën van hout is een fluitje van een cent. Je kunt er gemakkelijk bij en bent er doorgaans maar een paar minuten aan kwijt.