Elektrisch rijden? Draag bij aan een beter milieu!

15-11-2019, 09:50 |Van onze partner

Waarom zou je nog met een reguliere brandstof auto rijden als het ook elektrisch kan? De elektrische auto is al jaren aan een opmars bezig. De prijzen dalen en ook in het verbruik wordt deze steeds voordeliger. Gaat het milieu je aan het hart? Dan heb je geen enkele reden om niet de aanschaf van een elektrische auto te overwegen. Breng eens een bezoekje aan je dealer en raak overtuigd. Reden genoeg om een elektrische auto te overwegen!

Een beter milieu begint bij je elektrische auto
Je kunt niet in je eentje alle klimaatproblemen oplossen, maar je kunt wel je steentje bijdragen. Een normale brandstof auto is verantwoordelijk voor veel CO2 uitstoot en het is juist de te grote hoeveelheid CO2 die verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde en de daarbij horende problemen. Als je elektrisch rijdt en daarbij ook nog thuis de auto duurzaam oplaadt maak je grote stappen voor een duurzame toekomst.

Hiernaast levert het elektrisch rijden nog meer persoonlijke voordelen op. Een elektrische auto stoot geen fijnstof uit, fijnstof blijkt heel schadelijk te zijn voor de gezondheid. Ook hebben elektrische auto’s niet van die lawaaierige motoren, hierdoor kun je tijdens de rit beter een gesprek met elkaar voeren of genieten van je favoriete muziek. Ook heeft deze auto een groot rijcomfort omdat deze door een constant vermogen soepel rijdt.

Ook heel voordelig
Vanwege de kosten hoef je het elektrisch rijden ook niet meer te laten. Doordat je bij de aankoop geen aanschafsbelasting hoeft te betalen en vervolgens geen motorrijtuigenbelasting scheelt het een hoop geld. Ook in het onderhoud bespaar je een veel, de elektrische auto heeft minder bewegende onderdelen in de motor en vertoont hierdoor minder slijtage. Daarbovenop bespaar je veel op de brandstofkosten door de auto thuis op te laden met je eigen zonnepanelen.

Overtuigd?
Bekijk hoeveel je oude auto waard is door middel van een kentekencheck en verkoop deze nu bij een gerenommeerd autosloopbedrijf. Je oude auto gaat zo van de weg en draagt niet langer bij aan de CO2 uitstoot. Koop elektrisch en rijd 100% groen, wellicht inspireer je mensen in je omgeving en worden er grote stappen gezet in het stoppen van de klimaatverandering.