4 opties voor zwart laminaat in huis

02-06-2020, 12:17 |Van onze partner

Ben je bezig met het restylen of stijlen van je woning en houd je wel van een robuust en stoer interieur? Dan kan zwart laminaat niet ontbreken. Zwart laminaat staat ook prachtig in een klassiek of minimalistisch interieur. In dit blog lees je over opties voor het stijlen van zwart laminaat.

Zwart laminaat voor een stoer en robuust karakter

Zwart laminaat staat hartstikke stoer, want zwart oogt robuust. Helemaal als je kiest voor een zwart laminaat waar de groeven duidelijk te zien zijn, of als laminaat wat ‘verweerd’ lijkt. Zwart laminaat is goed te combineren met grote meubels, hout en staal, omdat zwart laminaat een rustige en stoere basis legt in een huis industrieel interieur.

Zwart laminaat voor een minimalistisch interieur

Houd je niet van te veel poespas en vind je een rustig en minimalistisch interieur helemaal top? Dan denk je vaak aan rustige, lichte en witte tinten in huis. Zwart kan echt een contrast vormen met die lichte tinten, maar toch oogt het heel rustig en minimalistisch. Koop zwart laminaat met zo min mogelijk groeven en andere ‘extra’s’, om het ook echt minimalistisch te houden.

Zwart laminaat voor Urban Jungle

Heb je groene vingers? Vind je planten ook zo gezellig? Verdiep je dan eens in de interieurstijl ‘urban jungle’. Met een urban jungle vul je bijna iedere ruimte op met groen, met hout en natuurlijke materialen en tinten. Hartstikke mooi als je het groen van de planten extra uit laat komen met een zwarte vloer. De zwarte vloer vormt zo een rustige basis, maar het onderstreept de natuurlijke kleuren extra én brengt nog meer sfeer.

Zwart laminaat voor op vloer, trap en als wand

Zwart laminaat staat prachtig op een vloer, maar het kan ook best wel heftig lijken. Wil je toch zwart in je interieur verwerken, dan kun je met zwart laminaat nog meer, dan alleen een vloer leggen. Denk aan bijvoorbeeld het bekleden van de trap met laminaatplanken. Of maak er een hoofdbord van voor aan het bed. Of maak een lambrisering van laminaat. Hartstikke makkelijk om te doen en zo heb je toch het zwarte element ergens in je woning terug laten komen.

Zwart laminaat kopen

Zwart laminaat koop je bij een bouwmarkt, maar je kunt ook naar een speciaalzaak. Bij een speciaalzaak hebben ze vaak meer keuze en ook betere kwaliteit en advies. Een voorbeeld is Bebo Parket, een speciaalzaak met een eigen fabriek en een hele grote showroom. Het bezoeken waard?