• Archieffoto

    Gerwin van Luttikhuizen

Zware windstoten in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL De wind boven de Noordzee is inmiddels afgenomen, maar op het land woedt de storm voort. Dat meldt het KNMI. Het stormgebied trekt de komende uren richting het oosten van het land. Inwoners krijgen dan ook te maken met zware windstoten.

In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied is code rood van kracht met windstoten tot wel 130 km per uur en lokaal 140 km. In de overige gebieden geldt code oranje met een windkracht van 100-120 km per uur. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk af.

TIEN MILJOEN De storm levert naar verwachtingen zeker 10 miljoen euro schade op. Dat stelt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. Hij baseert zich op een vergelijking met de storm van 3 januari dit jaar. Die leverde net geen 10 miljoen euro schade op. ,,Als ik het zo bekijk, zitten we daar nu waarschijnlijk boven.''

Wat meespeelt is dat de grond momenteel erg nat is. Daardoor kunnen bomen makkelijker omwaaien. Dat zorgt vaak voor grote schade aan panden.

Ervaart u overlast door de storm? Publiceer uw bericht/fotos via Deel je Nieuws of mail naar scherpenzeelse.krant@bdu.nl