• De familie Van de Fliert wil De Wilgenhoeve starten.

    Adriaan Hosang

Zorgboerderij start met aangepaste woningen

RENSWOUDE De aan De Barneveldsestraat in Renswoude gelegen Zorgboerderij Groot Wagensveld wil in Scherpenzeel een appartementenwoning, De Wilgenhoeven, opzetten voor zeven mensen met een beperking, die er een thuis zullen krijgen.

Wim en Anja van de Fliert zijn, met hulp van zoon Jaap en z'n vrouw Karin, degenen die zich al jaren inzetten voor de zorgboerderij voor volwassenen en kinderen. Ze doen dat voor hun eigen kinderen en pleegkinderen en voor een groep jongeren en volwassenen die ook dagelijks op zorg zijn aangewezen of gebruikmaken van een passende en zinvolle dagbesteding. Ze verlenen ook zorg aan hun eigen kinderen, Evita en Neline.

PASSENDE WOONPLEK Hun dochter zal ook gaan wonen in de appartementenwoningen, waarin ieder appartement een tuin of balkon heeft. Verder is er een gezamenlijk woonkamer en keuken. In de nieuwe appartementenwoning zullen ook Gerrelt en Marije Bos samen met enkele medewerkers zorgen dragen voor de begeleiding. Er wordt samen gekookt, gegeten en er zijn allerlei activiteiten.

,,Het moet een passende woonplek worden waar je deel uitmaakt van de maatschappij'', vertelt Wim van de Fliert. Er is op 12 september om 20.00 uur een informatieavond bij Zorgboerderij Groot Wagensveld aan de Barneveldsestraat 36.

LOGEERMOGELIJKHEID Bij Groot Wagensveld was er altijd wel plek om passende pleegzorg te bieden. Door die vraag naar zorg werden de mogelijkheden binnen de zorgboerderij groter. Zo kwam er naast dagbesteding ook een logeermogelijkheid. Zowel voor kinderen als volwassenen, om het weekend. Volwassenen op de zorgboerderij kunnen ook koeien, kippen en geiten verzorgen.