• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Zonnige sportdag Julianaschool

WOUDENBERG Nadat de sportbuurtcoaches eerder een sportdag voor de Griftschool hadden georganiseerd, was vrijdag 2 oktober de Koningin Julianaschool aan de beurt. Sjoerd Versteeg en Sjaak Termaaten hadden allerlei activiteiten klaargezet op sportpark de Grift.

Onder begeleiding van vele ouders en leerkrachten arriveerden de kinderen van groep 1, 2 en 3 rond 9.00 uur lopend vanaf hun school bij de sportvelden. De hoogste klassen kwamen op de fiets. Na het maken van een groepsfoto van de hele school en alle helpers begon de sportdag. Ze troffen stralend weer wat een levendig en feestelijk tintje gaf aan de sportdag.

De onderbouwgroepen deden allerlei sportieve spelletjes op het korfbalveld zoals zaklopen, tikspellen en met een hockeystick een bal meevoeren. Groep 4 en 5 sportten deze dag net als de jongste kinderen samen tot 11.30 uur en groep 6, 7 en 8 tot 14.00 uur. Zij moesten ook een lunch meenemen. De ouderraad zorgde tijdens de ochtend voor drinken en koffie.

De bovenbouwgroepen deden op de kunstgrasvelden basketbal, bounce hockey, atletiek en volleybal. Steeds wisselden de groepen bij een toetersignaal van activiteit zodat iedereen bij alle activiteiten aan bod kwam. Arie Esser: ,,Natuurlijk hebben we op school ook leerkrachten die zoiets kunnen organiseren, maar zij zijn nu ook al druk met deze dag. De sportbuurtcoaches bieden wat meer mogelijkheden qua materiaal, deskundigheid en ideeën en daar maken we graag gebruik van."