• Het hoofdgerecht wordt geserveerd door de leerlingen.

    Adriaan Hosang
  • Het voorgerecht wordt geserveerd door de leerlingen.

    Adriaan Hosang

'Zo helpen we leerlingen op weg in het horecavak'

SCHERPENZEEL Gasten van de Zonnebloem en vrijwilligers van de afdeling RenScherWoude genoten donderdagmiddag van een driegangenmenu dat bereid was en geserveerd werd door leerlingen uit het derde en vierde leerjaar van 'Het Perron' van de christelijke scholengemeenschap aan de Sportlaan in Veenendaal.

Nadat de leerlingen behulpzaam waren geweest bij de ontvangst en iedereen een plek aan tafel had gevonden, vertelde gastvrouw Nikita Rodenburg dat de leerlingen druk waren geweest. Niet alleen met het bereiden van de gerechten, maar ook met het maken van de menukaarten, het poleren van het bestek en het indekken van de tafels volgens de etiquette. ,,We helpen de leerlingen hier op weg in het vak van de horeca".

KERSTMENU VOLGEBOEKT In de keuken bereidden chef Erwin Stapel en z'n leerlingen de amuse voor

Dickey Vernig, voorzitter van de Zonnebloem, was blij met de ontvangst. Gastvouw Rodenburg vertelde tussen de bedrijven door dat iedereen zich voor een diner kan inschrijven, van twee tot 34 personen. ,,Ja, wel van tevoren inschrijven, want de belangstelling is groot. In september was bijvoorbeeld het kerstmenu voor december al volgeboekt". Leerkracht Gea van Barneveld, voorheen in Renswoude wonend: ,,Geniet van wat onze leerlingen bereid hebben". Aansluitend stelde Rodenburg de leerlingen van het derde leerjaar voor. Met een applaus werden de leerlingen van CSV Horeca Het Perron bedankt voor hun inzet.