• In Renswoude werd de serie lunches voor vrijwilligers van SWO afgesloten.

    Adriaan Hosang

'Zinvolle waardering' voor vrijwilligers SWO

RENSWOUDE In Het Trefpunt in de bibliotheek van Renswoude werd donderdagmiddag de serie lunches voor vrijwilligers van de Senioren Welzijnsorganisatie (SWO) Scherpenzeel/Renswoude afgesloten.

Ouderenwerker Rianne van Ginkel was blij met de aanwezigheid van wethouder Marieke Theunissen van Renswoude. ,,Zonder vrijwilligers kunnen we niet", aldus Rianne. Ze bedankte de dames Wil van Hardeveld, Janny Nieboer en Emy van Vliet voor de organisatie van deze lunch.

GESPREKKEN Tijdens de maaltijd ontstonden ook gesprekken, was men benieuwd wie wat voor SWO als vrijwilliger deed.

NIEUW LEVEN Jaap Rauw, de coördinator van het Repair Café: ,,Ik zie dit als waardering voor het werk als vrijwilliger. Het wordt voor jou georganiseerd en ik vind dat je je dan ook moet laten zien. Je spreekt op deze manier ook nog deze en gene. Het is en leuk initiatief en dat moet men erin houden. Naast gezellig en lekker is het ook zinvol", aldus Ton de Ruig. Hij is de man achter het Digicafé en het invullen in de formulieren voor de inkomstenbelasting. Meteen wijst hij er op dat er voor Renswoude nu een zomerpauze is. Na de zomer wil men het Digicafé nieuw leven inblazen en wordt gedacht aan het behandelen van thema's om zo interessanter te maken.

Wethouder Marieke Theunissen sloot de lunch af. ,,Ik heb me verdiept in wat SWO allemaal doet. Dat is echt veel, op tal van manieren. Als gemeente hebben we veel waardering voor de vrijwilligers. Het is mooi dat zoveel mensen zich inzetten om dingen te organiseren. Naar elkaar omzien, is o zo belangrijk".