Woudenbergs college bezoekt huisartsen

WOUDENBERG Het college van burgemeester en wethouders bezocht dinsdag de huisartsen van Woudenberg. Het bezoek vond plaats in Multifunctioneel Centrum De Schans waar Huisartsenpraktijk de Schans is gevestigd.

In Woudenberg zijn al sinds jaar en dag twee huisartsenpraktijken gevestigd. De missie is om laagdrempelige zorg te leveren in een voor de patiënt vertrouwde omgeving. De huisartsen werken hierbij nauw samen met de overige zorgverleners in Woudenberg.

De gemeente heeft, net zoals huisartsen, een zorgplicht voor haar inwoners op het gebied van zorg en welzijn. Door nieuwe wetgeving hebben gemeenten er veel zorgtaken bijgekregen van het Rijk. Dit maakt dat de huisartsen en de gemeente elkaar steeds meer tegenkomen en samenwerken. Bij het gemeentelijk Loket De Kleine Schans en het nieuwe Sociaal Team kunnen inwoners met verschillende hulp- en zorgvragen terecht. Huisartsen kunnen direct contact opnemen met het Sociaal team, waardoor zorgvragen snel opgepakt kunnen worden. Daarbij bewaken de huisartsen hun onafhankelijke opstelling en blijven ze gebonden aan hun beroepsgeheim.

Wethouder Pieter de Kruif: ,,Het is ons gezamenlijke belang dat steeds meer zorg in de buurt van de patiënt wordt georganiseerd, met de huisarts als spil in de eerstelijnszorg. Hierdoor heeft de huisarts er door de jaren heen steeds meer zorgtaken bij gekregen. Het aantal doktersassistentes is uitgebreid en er zijn verschillende praktijkondersteuners in dienst gekomen om deze zorg samen met de huisarts te kunnen verlenen. De verwachting is dat er in de nabije toekomst meer uitbreiding volgt. Zorg dicht bij huis, zoveel mogelijk centraal georganiseerd, dat is waar we als gemeente samen met zorgverleners voor staan."