• Lex van Lieshout

Woudenberger gewond na klap van inbreker

WOUDENBERG Een 63-jarige man uit Woudenberg kreeg woensdag 1 april een klap in zijn gezicht toen hij een mogelijke inbreker vast wilde pakken. De Woudenberger zat met enkele andere buurtbewoners een aantal mannen achterna die mogelijk betrokken waren bij een inbraak in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Tot nu toe is niemand aangehouden.

Agenten kregen rond 21.35 uur een melding dat buurtbewoners enkele mannen die waren betrokken bij een woninginbraak achterna zaten. Het zou gaan om mannen met donkere truien waarvan sommigen met hoodies. Een Burgernetactie werd gestart en een deelnemer meldde dat hij een persoon zag rennen vanuit de Irenestraat naar de Beatrixstraat. Daar zou deze persoon zich mogelijk ophouden in een tuin.

Door diverse agenten werd de buurt afgezet en werd met behulp van een warmtebeeldkijker de tuinen afgezocht. De mannen werden echter niet meer aangetroffen. De politie komt graag in contact met getuigen van het incident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op www.politie.nl