• Wisselende reacties op Route 59 in de Breehoek.

    Janneke Hek

Wisselende reacties op Route 59 in Breehoek

SCHERPENZEEL Kennismaken met alle gebruikers van de Breehoek, dat was de insteek van Route 59 op zaterdag 1 september. Op verschillende plekken in het gebouw was iets te doen of te zien. Even een balletje opgooien bij Set Up 69 of de tafeltennisvereniging, spelen bij de Speel-o-theek of popcorn smullen bij CGK de Open Hof. Ook klonken er muzikale hoogstandjes door de hal en de escaperoom en demonstraties van de digitale werkplaats bij de bibliotheek konden op belangstelling rekenen.

Janneke Hek

LEUKE GESPREKKEN Vorig jaar werd een dergelijke kennismaking georganiseerd in het voorjaar en dat werd door de Breehoek-gebruikers als minder handig ervaren. Het seizoen van diverse sportverenigingen was destijds al bijna afgelopen. ,,Daarom kozen we voor de eerste zaterdag in september. Later hoorden we dat er ook Picknick Valley is op deze dag. Wij hadden echter het idee dat dat elkaar niet perse bijt. Men kan bijvoorbeeld 's morgens bij ons komen kijken en 's middags gaan picknicken. Ook voor degenen die sporten in de ochtend konden dan eventueel na de wedstrijden bij ons nog binnenlopen", vertelt mede-organisator Saskia van de Speel-o-theek de Speelvallei. Zij is blij met de aanloop die Route 59 had zaterdag. ,,Misschien niet heel veel bezoekers maar wel leuke gesprekken gehad. En we hebben laten zien wat de Breehoek allemaal te bieden heeft".

BIJNA NIEMAND Haar positieve insteek wordt niet door iedereen gedeeld. Zo is wintersportorgansatie De Keiski minder te spreken over de route. ,,Je moet hier vrijwilligers voor vrijmaken, het kost behoorlijk wat tijd en organisatie en vervolgens komt er bijna niemand", aldus een van de leden. Ze delen de sportzaal met gymvereniging DOTO. Ook daar niet veel enthousiasme. Er zijn wel wat kinderen die gebruik maken van de opgestelde toestellen. Ernaast is vollebalvereniging Set Up 69 fanatiek aan het spelen. Zij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een wedstrijd met andere verenigingen te organiseren. Een mooie combinatie en zo kan men gelijk meekijken bij deze sport.

Leden van de kerk CGK de Open Hof hebben bekers popcorn klaarstaan voor de bezoekers. ,,Ook wij hebben niet veel aanloop gehad. Maar de mensen die bij ons kwamen, waren heel gericht op zoek naar meer informatie over onze kerk. En dat is mooi om te zien. Het zit niet in de aantallen voor ons". De dames van de VVV-kiosk kijken positief terug op de open dag van de Breehoek. ,,We zijn zeker niet voor niks open geweest. Bezoekers kwamen met een specifiek doel naar de Breehoek en zo maken ze ook kennis met andere gebruikers hier."

KLEIDINGMERK Bij de kraam van SWO en het Repaircafé werd geopperd dat de communicatie en publiciteit vooraf wat beter had gekund. ,,Veel mensen wisten niet wat Route 59 inhoudt. Sommigen dachten bij het zien van de folder aan een kledingmerk, begreep ik. Ook had het wat ons betreft wat korter gemogen, van elf tot drie uur is best lang. Ook in combinatie met mooi weer en Picknick Valley niet heel handig misschien".