• Foto: Margreet Hendriks/BDU

Wim Werkman beoogd voorzitter Raad van Toezicht De Breehoek

SCHERPENZEEL Wim Werkman is gevraagd om als voorzitter toe te treden tot de Raad van Toezicht van Stichting Kulturhus De Breehoek. Werkman, gepokt en gemazeld in de financiële sector en gespecialiseerd in herstructurering van organisaties en bedrijven, heeft momenteel het verzoek in beraad. Hij laat weten eerst het dossier zorgvuldig te willen doorgronden.

Marcel Koch

Kulturhus De Breehoek is al sinds eind vorig jaar op zoek naar een geschikte kandidaat voor het voorzitterschap. Werkman (1951) heeft naar eigen zeggen een maand bedenktijd nodig alvorens hij tot een besluit komt. De beoogd voorzitter wil zich eerst een goed beeld vormen van de ontstane situatie bij het Kulturhus dat in financiële problemen verkeert en van gebruikers weinig lof krijgt toegezwaaid.

Met betrokken partijen, inclusief de verantwoordelijke wethouder Margo van de Fliert, vinden er inmiddels gesprekken plaats, bevestigt Werkman. ,,Mijn constatering tot nu toe is dat er veel verbeterpotentieel ligt. Verder zeg ik er in deze fase niks over. Maar ik heb wel geconstateerd dat er de afgelopen jaren te veel met de ruggen tegen elkaar is gecommuniceerd. Bovendien hoef je er niet voor gestudeerd te hebben om te concluderen dat de samenwerking met de gemeente voor verbetering vatbaar is. Daar ligt mijns inziens een deel van de oplossing."

,,Ik wil er zeker van zijn", vervolgt Werkman stellig, ,,dat alle problemen die er momenteel spelen überhaupt oplosbaar zijn en er voldoende politieke draagkracht is om dit samen te willen én te kunnen doen. Want trekken aan een dood paard is niet mijn stijl."

Hoewel woonachtig in Veenendaal komt Werkman, zelfstandig ondernemer met een uitgebreid netwerk, nog geregeld in Scherpenzeel, zijn geboortedorp. En ja, dan stuurt hij altijd over de Marktstraat langs De Breehoek. Hij merkt op: ,,Objectief gezien is het een mooi gebouw op een geweldige locatie. Scherpenzeel mag blij zijn met zo'n multifunctioneel centrum, maar inhoudelijk moet er wel het nodige gebeuren wil heel Scherpenzeel er blij mee zijn."

Met de (mogelijke) komst van Werkman zal de Raad van Toezicht weer compleet zijn. De overige leden in de Raad zijn Jan van Leeuwen (sinds 1 juli 2014) en Frank Engelen (sinds 1 september 2014).