Wethouder meldt tegenvaller Plan Weijdelaer

SCHERPENZEEL Wethouder Henk Vreeswijk heeft de gemeenteraad vorige week op de hoogte gesteld van de nieuwe tegenvaller bij Plan Weijdelaer. De geplande tijdelijke verhuizing van de bewoners tijdens de verbouwing van Huis in de Wei naar woonunits van verpleeghuis Norschoten aan de Amersfoortsestraat in Barneveld kan niet doorgaan omdat de locatie inmiddels is verkocht aan een partij die er nieuwbouw neer gaat zetten.

De exacte gevolgen van het plotseling wegvallen van de verhuislocatie in Barneveld kon Vreeswijk nog niet overzien. ,,We zullen samen met Ena moeten gaan zoeken naar een andere geschikte oplossing. Mogelijk wordt hierbij ook gekeken naar plaatsing van tijdelijke units. Of dit haalbaar is weet ik niet, want daar zit voor Ena natuurlijk wel een kostenaspect aan.''  Vreeswijk zei de situatie in elk geval heel vervelend te vinden. ,,Er was al zoveel onrust over de tijdelijke verhuizing van de bewoners; nu begint die onzekerheid opnieuw. Het is belangrijk dat er zo spoedig mogelijk knopen worden doorgehakt.''

Wat betreft CDA-voorman Johan Slappendel zou de kwestie aanleiding mogen zijn om het hele plan voor de verbouwing van Huis in de Wei nog maar eens te heroverwegen. Hij vroeg de wethouder om in het overleg met alle hierbij betrokken partijen aan de orde te stellen of die verbouwing nu echt wel noodzakelijk is. Wethouder Vreeswijk wilde het bericht wel afleveren maar schatte in dat er inmiddels geen weg meer terug is.

 

* Lees meer in de Scherpenzeelse Krant van dinsdag 7 juli.