• Veel Scherpenzelers maakten vrijdagmiddag van de mogelijkheid gebruik afscheid te nemen van burgemeester Ben Visser en diens gezin.

    Foto Rinus van Denderen
  • Burgemeester Titia Cnossen en Petra Doornenbal van Woudenberg en Renswoude wensten Ben Visser het beste toe.

    Foto Rinus van Denderen
  • Wethouder Tonnis van Dijk overhandigt Ben Visser een bijzonder cadeau.

    Foto Rinus van Denderen

Warm afscheid burgemeester Ben Visser

SCHERPENZEEL ,,Dank dat ik uw burgemeester mocht zijn." Met die woorden zwaaide Ben Visser vrijdagmiddag af als eerste burger van de gemeente Scherpenzeel. Visser verruilt dit ambt voor het bedrijfsleven en wordt met ingang van 1 juni directeur bij Remondis, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de verwerking van afval, waterzuivering en rioolservice.

Tijdens een bijzondere raadsvergadering werd officieel afscheid genomen van Visser, die op 26 september 2013 officieel geïnstalleerd en beëdigd werd. Eind vorig jaar legde hij zijn taken wegens gezondheidsklachten al neer. Daar ging hij tijdens zijn afscheidstoespraak nog kort op in. ,,Aftreden is niet leuk, maar soms wel beter." Ook liet hij weten dat hij veel steun had aan zijn geloof. ,,Dat heeft ons op de been gehouden toen ik onderuit ging." Visser nam daarom 'met het hoofd omhoog en het hart naar boven afscheid van Scherpenzeel'.

Eerder op de middag waren hem warme woorden ten deel gevallen van diverse sprekers. Onder anderen wethouder Tonnis van Dijk, Gerard van Deelen (namens de gemeenteraad) en Geert van Rumund (burgemeester van Wageningen) wensten hem en zijn gezin het beste toe. Stuk voor stuk roemden alle sprekers Visser als een man met een groot hart voor het openbaar bestuur, om zijn daadkracht, humor en scherpzinnigheid.