• De Landgoedwandeling laat deelnemers genieten van het buitengebied van Scherpenzeel en Woudenberg.

    Joke van der Heide

Wandeltocht voor zwembad 't Willaer en Grebbelinie in het Vizier

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL De Rotary Scherpenzeel-Woudenberg houdt zaterdag 15 juni een wandeling door het buitengebied van Scherpenzeel, die voornamelijk gedomineerd wordt door de landerijen van Landgoed Scherpenzeel.

Joke van der Heide

Naast de jarenlange traditie van de Schrijversavond rond de Boekenweek in maart wil de lokale Rotaryclub inwoners en bezoekers van Scherpenzeel en Woudenberg ieder jaar een Landgoedwandeling aanbieden om te genieten van het buitengebied van beide dorpen, een buitengebied 'met prachtige uitzichten'. Een gebied ook met een rijke historie, met zijn oude boerderijen met blauwe luiken en het eeuwenoude kerstavondpad.

KOSTELOOS Er zijn twee wandelingen uitgezet van 5 of 11 kilometer. De wandelingen starten tussen 14.00 en 14.30 uur bij Platteland Anders op Kolfschoten 14 in Scherpenzeel. Aan het einde van de 5 kilometer-wandeling worden deelnemers teruggebracht naar het beginpunt. De 11 kilometer-wandeling begint en eindigt bij Platteland Anders. Na afloop zijn de deelnemers welkom voor een hapje en drankje. Deelname is kosteloos. Het hapje en drankje is voor eigen rekening. Er zal ook een collectebus aanwezig zijn voor een vrijwillige donatie voor de goede doelen van de Rotary Scherpenzeel-Woudenberg van dit jaar.

De Rotary Scherpenzeel-Woudenberg zet zich dit jaar in voor twee lokale doelen: zwembad 't Willaer en Grebbelinie in het Vizier. De wandelingen zullen beide doelen aandoen tijdens de route. Voor zwembad 't Willaer heeft de Rotary Scherpenzeel-Woudenberg 4.000 euro beschikbaar gesteld voor de toiletgroepen onder de toezichttoren. Zwembadvoorzitter Elmar van Krimpen vertelt blij te zijn dat de Rotary helpt. Het zwembad kan volgens hem alleen bestaan doordat het gedragen wordt door allerlei groepen binnen de samenleving, zoals de politiek, ondernemers, serviceclubs en niet te vergeten de vrijwilligers. ,,Het mooie is dat wij het geld van de Rotary hebben gebruikt voor de inkoop van de materialen. Iedere dinsdag komt hier een enthousiaste groep vrijwilligers die vervolgens de verbouwing samen hebben uitgevoerd." Tijdens de pauze zijn de wandelaars van harte welkom om meer te horen over de verdere plannen rond het zwembad bij de renovatie van het hoofdgebouw.

GREBBELINIE Voor het tweede doel dat de Rotary Scherpenzeel-Woudenberg ondersteunt hebben de leden tijdens NLDoet de handen uit de mouwen gestoken en meegeholpen bij de eerste stap van het slopen van de oude schuur tegenover het museum.

Daarnaast stelt de Rotary een bedrag van 4.000 euro ter beschikking voor de restauratie van de loopgraven en 1.000 euro voor aanvulling van de collectie in het museum.

Bij het eindpunt van de 5 kilometer-wandeling en halverwege de 11 kilometer-wandeling zijn er vrijwilligers om de wandelaars uitleg te geven bij wat er in de expositieruimte wordt getoond.

AANMELDEN Wandelaars kunnen zich vooraf aanmelden via rcsw1570+wandeling@gmail.com of op de dag zelf bij het startpunt.