• Rotaryleden Elske van de Fliert, Thea van den Bosch en Erna van Dijk worden geinterview door Marien van Ede over hun sponsoractrie

Wandelen voor Zwembad 't Willaer

SCHERPENZEEL Rotary Scherpenzeel-Woudenberg zet zaterdagavond 18 juni letterlijk en figuurlijk haar beste beentje voor door een sponsorwandeling te organiseren. De opbrengst is bestemd voor verduurzaming van het zwembad. Met een isolatiedeken kan het zwembad het water beter op temperatuur houden en energiekosten besparen.

Joke van der Heide

 

Door het organiseren van het wandelevenement wil de Rotary op een sportieve manier een bijdrage leveren aan het zwembad. Vanaf 18 uur kunnen deelnemers de 5 of 10 km wandelen, met aansluitend een gezellige borrel met hapjes van het Woudenbergse bedrijf Elmar Kookt. Mensen die van wandelen houden en het zwembad een warm hart toedragen worden uitgenodigd om mee te doen. Dit kan voor slechts tien euro. Inschrijven kan bij het zwembad. In totaal kunnen er 100 deelnemers meedoen. Dus wacht niet te lang, want vol=vol. Het bedrag komt geheel ten goede aan het zwembad. Net als de opbrengst van de borrel waar wandelaars en niet-wandelaars vanaf 19.00 uur van harte welkom zijn.

 

HISTORISCHE PLEKKEN Het buitengebied van Scherpenzeel is zowel qua natuur als cultuurhistorisch van grote waarde. Als geen ander weet Rotary-lid en voormalig voorzitter van de Vereniging Oud Scherpenzeel, Wim Schimmel,dit. Hij heeft dan ook samen met wandelgids Henk Schuurman met veel zorg twee aantrekkelijke wandelingen samengesteld. De route leidt de wandelaars langs historische plekken en bezienswaardigheden van Scherpenzeel. De 5km is bij uitstek geschikt voor ouders met kinderen. De 10 km is voor de meer geoefende wandelaars, die er veel zijn in beide actieve dorpen. 

 

BESPARING Zwembad 't Willaer is al decennia lang de plek voor liefhebbers van buitenzwembaden in Scherpenzeel en omstreken. Het is een unieke faciliteit voor de omgeving. In 2015 heeft het zwembad een renovatietraject ingezet, onder andere met het oog op energiebesparing en om ook in de toekomst te kunnen blijven bestaan. De kosten gaan hierbij voor de baten uit. Met de maatregelen die uitmonden in een verwachte besparing van maar liefst 17.000 euro op de jaarlijkse energierekening, is een forse investering gemoeid. Het bestuur van het zwembad heeft daarom vorig jaar het bedrijfsleven en de serviceclubs - Lions, Ronde Tafel 132 en Rotary- benaderd om mee te helpen. De serviceclubs hebben zich vervolgens gecommitteerd om met elkaar tin otaal 10.000 euro te doneren.

 

WARM HART De Rotary wil graag een bijdrage leveren aan dit goede doel en draagt zowel het zwembad als duurzaamheid een warm hart toe. Al eerder was de Rotary nauw betrokken bij het voortbestaan van het zwembad. Dit was in 1992 toen de gemeente had besloten om het zwembad te sluiten. Na een breed protest uit de bevolking is op initiatief van de Rotary een actiecomité tot behoud van het zwembad opgericht. In dit comité hebben leden van de Rotary, Koos Iseger en Willem Meijering meegewerkt om in overleg met de gemeente en het zwembadpersoneel een organisatie op te zetten om het zwembad te behouden. ,,Sinds 1993 is het zwembad in particulier beheer overgegaan. Door de tomeloze inzet van vrijwilligers, bijdragen van de bevolking en het lokale bedrijfsleven is het zwembad al weer bijna 25 jaar zo bloeiend in bedrijf gebleven", vertel Iseger trots.

 

Rotarylid Elske van de Fliert voegt toe: ,,Wij vinden dat we wederom moeten kijken hoe we deze investering voor verduurzaming gezamenlijk voor elkaar krijgen en organiseren daarom zaterdag 18 juni de sponsorwandeling en borrel."