• Vleesverwerker Vion verplaatst haar 'vers'-activiteiten in Scherpenzeel naar Boxtel.

    Piroschka van de Wouw

Vion verplaatst deel Scherpenzeelse activiteiten naar Boxtel

SCHERPENZEEL Vleesverwerker Vion verplaatst een deel van haar activiteiten van haar locatie in Scherpenzeel naar Boxtel. Medio 2021 moeten de zogenoemde 'vers'-activiteiten daar zijn geïntegreerd. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Vion laat weten haar productielocatie in Boxtel te willen moderniseren om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Met een voorgenomen investering van 35 miljoen euro wil de vleesverwerker een kortere keten realiseren waarbij efficiënter en duurzamer moet worden gewerkt door de productie op één plek te organiseren.

Bij de 'vers'-activiteiten die momenteel nog in Scherpenzeel plaatsvinden, gaat het onder meer om middelverwerking, interne logistiek en  bijvoorbeeld de productie van spare- en belly ribs. ,,Het onder een dak organiseren van deze activiteiten – samen met de bestaande slacht- en verwerkingsactiviteiten in Boxtel – verbetert in grote mate de logistiek'', stelt het bedrijf. ,,Hiermee verkort de keten, wat leidt tot een betere kwaliteit en versheid van het vlees en een efficiëntere productie. Deze manier van werken is ook duurzamer; het aantal transportbewegingen (verkeer van vrachtauto’s) vermindert hierdoor met meer dan 1 miljoen kilometer per jaar.''

Vion verwacht dat het merendeel van de ruim 120 medewerkers die bij Vion Scherpenzeel werken aan de 'vers'-activiteiten, herplaatst kan worden binnen de Vion-vestigingen in Boxtel, Apeldoorn en Groenlo. ,,Ook zal een deel uitstromen door natuurlijk verloop.'' Voor zo'n 20 medewerkers verwacht Vion dat er geen passende herplaatsingsmogelijkheden zijn. ,,Maar dit aantal kan nog afnemen, gezien de doorlooptijd van het project van ruim twee jaar.''