• Impressie Klaveet

    Ronde Tafel 132

Vervangende feestlocatie voor 28 januari: Back2Klaveet in Breehoek

SCHERPENZEEL Het heeft de organisatie slapeloze nachten, bloed, zweet en tranen gekost maar het is gelukt. Het jaarlijkse evenement Back2Klaveet kan doorgaan op 28 januari in de Breehoek. De vertrouwde locatie De Klaveet is half december verkocht, wordt omgebouwd tot wokrestaurant en is niet meer beschikbaar als feestlocatie.

Janneke Hek

Het Back2Klaveet On Tour is een initiatief van de Ronde Tafel 132. De opbrengst is bestemd voor lokale goede doelen, zoals kerstpakketten voor minima, zwembad 't Willaer en een kinderhospice.

EVEN ZWETEN Erik van Donselaar is een van de organisatoren van het feest. ,,Het nieuws dat de Klaveet niet beschikbaar was op 28 januari was een schok voor ons. Hoe moesten we op zo'n korte termijn een goede alternatieve locatie vinden? Dat was echt even zweten. Maar het is gelukt. En dat is ook wel weer typisch voor ons als Ronde Tafel", grijnst Van Donselaar. ,,Met voor ons typerend fanatisme en overtuiging vonden we een nieuwe locatie. Het feest kan doorgaan zodat we ook dit jaar goede doelen kunnen ondersteunen".

Meer dan vijftien locaties zijn gebeld of zij het feest konden huisvesten. Maar tevergeefs. Uiteindelijk heeft Van Donselaar zelfs met burgemeester Ben Visser van Scherpenzeel om tafel gezeten. ,,We zetten ons als Ronde Tafel in voor lokale goede doelen en daar is de opbrengst van dit feest ook voor bedoeld. Daarom dachten wij dat de gemeenschap wel iets terug zou willen doen. En dat was ook zo". Na een goed gesprek met de burgemeester kwam de Breehoek als locatie in beeld. Knelpunt bij veel locaties is de gebruiksvergunning. Er komen tenslotte meer dan 1200 mensen feestvieren en dan valt een manege als locatie bijvoorbeeld af.

Beheerder Vico Duisings van de Breehoek dacht vanaf de eerste vraag goed mee, is de ervaring van Van Donselaar. De sportzalen van de Breehoek worden omgebouwd tot feestlocatie. De zaal wordt aangekleed en voorzien van sfeervolle verlichting. Ook het geluid is als vanouds goed geregeld. In verband met nooduitgangen en brandweervoorschriften was het even puzzelen met de indeling en hoeveel mensen er in kunnen. Meer dan veertig vrijwilligers assisteren bij het feest.

CENTRALE PLEK ,,Back2Klaveet is al tien jaar een begrip en een goed lopend feest. Op dit succes willen we graag voortborduren. En met een locatie als de Breehoek hebben we toch een centrale plek en veel ruimte voor onze gasten. En we hebben als organisatie direct de mogelijkheid geboden om al gekochte kaarten terug te geven als men de locatie geen goed plan vond. Dit is gelukkig niet veel gedaan. Het feest is alsnog uitverkocht. En voor gasten die wat verder weg wonen, bieden wij busvervoer voor een vriendelijk prijsje'', aldus Van Donselaar.

Het publiek wat op het feest afkomt, is voor het merendeel 25 plus. De naam Back2Klaveet refereert aan de historische feesten die in De Klaveet in vroeger jaren gehouden werden. Hier ontstonden veel relaties. Deze traditie wil de Ronde Tafel nu in de Breehoek voortzetten. De bedoeling is dat deze locatie ook voor komende jaren beschikbaar is voor Back2Klaveet.