• Prominent in het centrum Scherpenzeel de Grote kerk.

    heliflight.nl

'Vertrek Visser aanleiding voor gesprek over toekomst Scherpenzeel'

SCHERPENZEEL Het aangekondigde vertrek van burgemeester Ben Visser is volgens Didier Oosterom, plaatsvervangend Chef Kabinet van de commissaris van de Koning in Gelderland, aanleiding om op korte termijn met de vertrouwenscommissie van de Scherpenzeelse gemeenteraad in gesprek te gaan over de toekomst van het dorp..

Door Margreet Hendriks


Hoewel het met de druk voor een vervanging wel meevalt, omdat Scherpenzeel vanwege het ziekteverlof van Visser inmiddels al een waarnemend burgemeester heeft, denkt Oosterom dat ee afspraak om elkaar te treffen niet al te lang zal worden uitgesteld.


,,Nu Visser gaat vertrekken ontstaat een nieuwe situatie, waardoor wij met de vertrouwenscommissie in gesprek moeten gaan praten over de toekomst.'' Op de vraag of commissaris Clemens Cornielje het vertrek van Visser zal aangrijpen om in Scherpenzeel opnieuw (zoals destijds ook rond het vertrek van burgemeester Colijn) de discussie van een mogelijke gemeentelijke herindeling aan te zwengelen, gaat Oosterom in. ,,Het nieuws van het vertrek van Visser is zowel bij ons als bij het gemeentebestuur van Scherpenzeel nog erg vers. We moeten dat beiden nog even verwerken. De vervolgstap is om in gesprek te gaan met de vertrouwenscommissie waarin we kunnen uitwisselen hoe we tegen de toekomst van Scherpenzeel aankijken en de vervolgprocedure gaan vaststellen.''

In overleg met commissaris Cornielje is inmiddels afgesproken dat waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld in ieder geval tot de zomer in Scherpenzeel blijft.