• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Renswoude moet periodetitel uit het hoofd zetten

RENSWOUDE De streekderby tussen Renswoude en Lunteren bood weinig vertier. Met een doelpuntloos gelijkspel waren de bezoekers het meest tevreden. Lunteren loopt een puntje uit op de concurrenten. Trainer Dennis van den Berg ziet het restant van de competitie met vertrouwen tegemoet. ,,Als wij de wedstrijden tegen de directe concurrenten onder ons winnen, is er niets aan de hand."

De trainer zag een goede openingsfase van zijn ploeg met een grote kans voor Max Degenaar. Daarmee was de rol van de bezoekers wel uitgespeeld. Aan de andere kant zag Jan van den Heuvel dat zijn ploeg qua veldspel dominant was, maar te weinig kansen afdwong. De beste kans was voor Wilfred Top. Zijn lob verdween net voorlangs het vijandelijke doel. ,,De enerverende uitslag geeft aan dat er van een matige wedstrijd sprake was", merkte de trainer van Renswoude op.

De thuisclub wilde graag. Niet alleen om de 2-6 nederlaag uit de heenwedstrijd te wreken. Ook omdat de ploeg nog kansrijk was in de strijd om de tweede periodetitel. Twee keer winnen en dan maar afwachten of concurrent De Merino's geen fout zou maken. Maar de ploeg uit Veenendaal won met 4-0 van FC Horst. Het doelsaldo is nu zoveel beter dan dat van Renswoude dat het binnenhalen van de periodetitel voor de ' Kraaien' niet reëel meer is.

PRIMA SERIE Toch is Renswoude aan een prima serie bezig. Voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen. De ploeg staat op een keurige vijfde plaats. ,,Dat is voor onze begrippen een uitstekende serie. Alleen valt de kortetermijndoelstelling na deze puntendeling nu wel weg", merkte Van den Heuvel teleurgesteld op. Tevreden was hij over het feit dat Lunteren in de tweede helft helemaal niet meer gevaarlijk werd. ,,Dat kwam ook omdat hun topscorer Rick Degenaar in de tas zat bij Larsson van Dijk."

Toch zat het venijn nog bijna in de staart. In een alles-of-niets offensief ontstonden er twee hachelijke momenten voor het doel van Lunteren. Van den Heuvel: ,,Met een beetje geluk had de winnende treffer kunnen vallen. Maar blijkbaar is ons geluk op nadat wij tegen VRC en Veensche Boys wel het geluk aan onze zijde hadden." Dit weer tot geluk van Lunteren, want gaf trainer Van den Berg voor de wedstrijd aan. ,,Wij beginnen niet met angst en beven tegen Renswoude, maar weten wel dat zij momenteel bovengemiddeld presteren."