• Binnen lekker genieten van een barbecue.

  AQdriaan Hosang
 • Het was prachtig weer voor een barbecue.

  Adriaan Hosang
 • Lekker barbecueën en zelf niets hoeven doen.

  Adriaan Hosang
 • Een barbecue bij jubilerende EHBO.

  Adriaan Hosang
 • Barbecue voor leden jubilerende EHBO.

  Adriaan Hosang
 • Ook oud-bestuurslid Wim de Jong was van de partij.

  Adriaan Hosang

'Uitbreiding van EHBO-bestuur is nodig'

RENSWOUDE De afdeling Renswoude/Scherpenzeel van de EHBO vierde vrijdagavond haar veertigjarig jubileum in een zaal van Boerengolf De Voskuilen aan de Emminkhuizerlaan. Het bestuur verraste de aanwezigen met een barbecue.

Maar voordat het zover was, heette interim voorzitter Gert Jan van Ginkel de aanwezigen welkom, en in het bijzonder een aantal bestuursleden van het eerste uur.

DRANK EN DRUGS ,,We bestaan als EHBO veertig, reden voor een feestje", merkte Van Ginkel op. Hij wees erop dat in 2017 besloten was om over te gaan tot een naamswijziging, namelijk de afdeling Renswoude/Scherpenzeel. ,,Inmiddels hebben we zo'n honderd leden die actief zijn, terwijl er inmiddels ook negentig mensen zijn opgeleid voor AED en zeven mensen voor EHDD (Eerste Hulp bij Drank en Drugs)".

Tijdens zijn toespraak wees Gert Jan van Ginkel erop dat het aardig goed loopt, we zijn een bloeiende vereniging met steeds weer nieuwe cursisten en ook veel aanvragen voor assistentie.

UITBREIDING NODIG Van Ginkel: ,,Normaliter verlenen wij assistentie binnen Scherpenzeel en Renswoude. Dat is ons streven, maar een enkele keer gaan we ook wel eens de gemeentegrens over. Het is niet altijd even makkelijk om mensen beschikbaar te krijgen, je hoort nog wel eens dat men te druk is of geen tijd heeft."

Ook deed Van Ginkel een beroep op leden om een bestuursfunctie te aanvaarden. ,,We hebben momenteel nog maar drie bestuursleden, dat is gewoonweg te weinig en dus is uitbreiding van het bestuur nodig.

Na de uitreiking van de diploma's aan de geslaagden voor EHDD werd aangegeven dat men graag met groepjes wilde gaan werken en dus was verdere uitbreiding noodzakelijk. ,,Meldt u aan bij het bestuur.''

Hierna was het tijd voor de barbecue. Ales werd keurig verzorgd. Naast tal van soorten vlees waren er stokbrood, satésaus, salade en drankjes.