Twee inwoners van Woudenberg Koninklijk onderscheiden

WOUDENBERG Burgemeester Titia Cnossen heeft vrijdag, namens Koning Willem-Alexander, twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners uit Woudenberg voor hun bijzondere verdiensten.

Dick Lokhorst (67) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten, als vrijwilliger bij Stichting Woord en Daad, vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Woudenberg, als penningmeester, bestuurslid, voorzitter en secretaris bij Stichting Scholen met Bijbel in Woudenberg en als raadslid (SGP) van de gemeente Woudenberg. Al vanaf midden jaren '70 zet hij zich in voor maatschappelijk en kerkelijke doelen, zowel plaatselijk, regionaal als landelijk. Hij stimuleert anderen om naar elkaar om te zien. Zijn inzet is altijd belangeloos geweest.

Henny van Lingen-Veenvliet (80) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar bijzondere verdiensten als vrijwilliger bij de bibliotheek/servicepunt Groenewoude (zorginstelling Woudenberg), vrijwilliger bij de Wereldwinkel Woudenberg-Maarn, vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente de Voorhof en haar vrijwilligerswerk voor de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. Mevrouw van Lingen-Veenvliet heeft zich een groot deel van haar leven ingespannen voor de samenleving, zij verrichte in totaal voor vier organisaties vrijwilligerswerk en keek daarnaast altijd om naar haar naasten en dorpsgenoten.