• Foto: Klaas Haitsma

Toekomstplan Henschotermeer zet deur open voor meer commercie

WOUDENBERG De wandelroute en het strand bij het Henschotermeer blijven ook in de toekomst publiek toegankelijk. Maar badgasten moeten mogelijk een toegangskaartje gaan kopen en ook voor nieuwe activiteiten mag entree worden gevraagd. Dat staat in de plannen die Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en de provincie hebben opgesteld met de eigenaar van het Henschotermeer. 

Michiel Schaaij

 

ZWEMWATER Het Leusdense landgoed Den Treek-Henschoten moet op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het terrein te exploiteren, want de huidige huurder - het recreatieschap - wordt eind 2017 opgeheven. De opvolger van het recreatieschap mag zelf de hoogte van de parkeertarieven bepalen, maar moet wel de verantwoordelijkheid overnemen voor de kwaliteit van het zwemwater, de veiligheid, het toezicht en het onderhoud van de openbare recreatieplas. 

 

GEEN SUBSIDIE Op overheidssubsidie hoeft de nieuwe huurder niet te rekenen. Wel wordt het mogelijk om aan de poort een bijdrage van bezoekers te innen.

Daarnaast is voor nieuwe commerciële activiteiten een bosperceel nabij de kruising van de provinciale wegen N227 en N224 aangewezen. Een ander deel van het bos naast de Doornseweg wordt wellicht in gebruik genomen door jeugdorganisatie YMCA, die het huidige onderkomen in Leusden wil verruilen voor het Henschotermeer.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 15 september.