• Foto: Joke van der Heide

Tijdelijke huisvesting bewoners Huis in de Wei in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL De tijdelijke huisvesting van bewoners en medewerkers van het Huis in de Wei in Barneveld is van de baan. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Tijdens de renovatie van het Huis in de Wei zullen de bewoners in Scherpenzeel worden gehuisvest. Woningcorporatie Woonstede, zorggroep Ena en de gemeente Scherpenzeel zijn overeengekomen om samen binnen de grenzen van de gemeente Scherpenzeel ruimte te vinden waar units voor de tijdelijke huisvesting kunnen staan.

In juli werd bekend dat de tijdelijke huisvesting in Barneveld problematisch was geworden, doordat de grond waarop de units staan, was verkocht. De gemeente en de betrokken organisaties hebben na overleg daarom besloten om de units tijdelijk te plaatsen op grond van de gemeente Scherpenzeel.

In de komende weken zal worden onderzocht welke locatie het meest geschikt is en zullen de benodigde procedures worden gestart om deze tijdelijke plaatsing mogelijk te maken.

,,Ik ben heel blij dat deze mogelijkheid kan worden gerealiseerd", aldus wethouder Henk Vreeswijk. ,,De gemeente zal er alles aan doen om de aanvragen voor deze tijdelijke plaatsing zo snel mogelijk af te handelen en de voorbereidende werkzaamheden te laten uitvoeren die nodig zijn voordat de units kunnen worden geplaatst.''