• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Squashvereniging houdt nieuwjaarstoernooi

WOUDENBERG - Verstopt achter de bar van sporthal de Camp ligt de ingang naar de squashbanen. Hier werd 16 januari het nieuwjaarstoernooi gespeeld door leden van Squashvereniging Woudenberg. Het was geen wedstrijdtoernooi maar een gezelligheidstoernooi waarbij iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar kon wensen. Zelfs de oliebollen ontbraken niet.

Squashvereniging Woudenberg bestaat al sinds 1993 en huurt de banen in de Camp. De leden komen niet alleen uit Woudenberg maar uit de hele regio: Scherpenzeel, Leusden, Zeist en Ederveen. Er zijn 150 leden die deze individuele sport vooral recreatief beoefenen en niet meedoen aan een competitie. De meesten squashen met een vaste partner en op vrijdagavond wisselt men juist van speelpartner wat het spel ten goede komt. Er zijn twee leraren om de techniek en tactiek van de leden te verbeteren. Hoogtepunt van het jaar zijn de clubkampioenschappen in maart.

Het door de activiteitencommissie Vic Kriel en Jan Ramaker georganiseerde nieuwjaarstoernooi was vooral georganiseerd om mensen elkaar te laten ontmoeten en in de hoop nieuwe leden te trekken. Wie belangstelling heeft kan een proeflidmaatschap aanvragen. Ongeveer veertien mensen deden deze avond mee waaronder het jongste verenigingslid, Peter Bos van 17 jaar. De poules voor elke baan waren ingedeeld naar spelnivo. Voor de gezelligste, sportiefste of meest sociale speler van de avond waren er drie flessen wijn te winnen.

Meer informatie op www.squashwoudenberg.nl