SeniorWeb leercentrum officieel geopend in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Door het hijsen van de vlag heeft wethouder Margo van de Fliert donderdag het SeniorWeb leercentrum geopend in De Breehoek. Het leercentrum is een samenwerking tussen de SWO (oude SOS), de bibliotheek en Seniorweb. Er worden allerlei cursussen georganiseerd om senioren (50 plus) digitaal vaardig te maken. De nadruk zal liggen op het gebruik van een tablet. ,,Ouderen schaffen vaak zoiets aan of krijgen een tablet van hun kinderen, maar dan? In het leercentrum in de bibliotheek leer je stap voor stap hoe je een tablet kunt gebruiken van aan- en uitzetten tot een facebook account openen. Zo blijf je bij de tijd...", aldus wethouder Van de Fliert.

In het leercentrum worden activiteiten ontplooid om 50-plussers digitaal vaardiger te maken. SeniorWeb Scherpenzeel is een lokale organisatie die ondersteund wordt door de landelijke vereniging SeniorWeb. Vanuit het leercentrum worden activiteiten georganiseerd, die door lokale vrijwilligers bemenst worden. De Bibliotheek Scherpenzeel en de SWO Scherpenzeel en Renswoude organiseerden al geruime tijd Tabletinstructies en Tabletcafe's. Vandaar dat er contacten zijn gelegd om ook in Scherpenzeel een leercentrum op te zetten.

Door aansluiting bij een landelijke organisatie, zijn de kwaliteit en de ontwikkeling geborgd. De ambassadeurs, zo heten de vrijwilligers, worden ondersteund door en krijgen scholing van de landelijke organisatie SeniorWeb. Ook beschikt men over veel materialen en trainingsmogelijkheden. Meer informatie over het leercentrum op scherpenzeel.seniorweb.nl